Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
17.1 C
Athens

Πρόγραμμα ψηφιακού μάρκετινγκ από τον ΟΑΕΔ: Τελευταία ευκαιρία ένταξης για 5.000 ανέργους

Ολοκληρώνεται απόψε, μεσάνυχτα Τρίτης 16 Μαρτίου, η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 5.000 ανέργους στο ψηφιακό μάρκετινγκ.

Έπεται η ανακοίνωση για την ημερομηνία έναρξης υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων των επιχειρήσεων, κάτι που πρόκειται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

Η επαγγελματική κατάρτιση θα διαρκεί έξι ώρες την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα για έξι μήνες. Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλλει στους ασκούμενους 550 ευρώ μηνιαία καθαρή αποζημίωση (25 ευρώ ημερησίως για 22 ημέρες εργασιακής εμπειρίας).

Υπενθυμίζεται ότι η δράση απευθύνεται σε εγγεγραμμένους ανέργους ηλικίας έως 29 ετών που έχουν ολοκληρώσει πρόγραμμα κατάρτισης στο ψηφιακό μάρκετινγκ (digital marketing) τουλάχιστον 50 ωρών. Επίσης, το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους (κύριους ή δευτερεύοντες) οικονομικής δραστηριότητας με συνάφεια στο ψηφιακό μάρκετινγκ ή διαθέτουν τμήματα μάρκετινγκ.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εντάσσονται στο πρόγραμμα, ανάλογα με το προσωπικό τους, ως εξής:

 

Επιχειρήσεις με Προσωπικό έως Ανώτατος Αριθμός Ωφελουμένων
3 άτομα 2
4-9 άτομα 3
10-19 άτομα 4
20-30 άτομα 6
31-50 άτομα 10
άνω των 50 ατόμων 25% του απασχολούμενου προσωπικού

 

  • Ο πρώτος κύκλος αφορά στην προκήρυξη 5.000 θέσεων. Σε περίπτωση που δεν καλυφτούν όλες οι θέσεις, ο επόμενος κύκλος για τις υπολειπόμενες θέσεις θα προκηρυχτεί τρεις μήνες μετά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής των ανέργων και των επιχειρήσεων του πρώτου κύκλου.

 

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη εργοδότη στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού του έως και ένα μήνα πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Το πρόγραμμα, του οποίου ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 16,5 εκατ ευρώ, συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» με χρηματοδότηση από την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (ΠΑΝ).

Για τη Δημόσια Πρόσκληση και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα http://www.oaed.gr/-/programma-apokteses-epangelmatikes-empeirias-sto-psephiako-marketin-nk-gia-5-000-anergous-eos-29-eton

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ