Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
15.9 C
Athens

Προσλήψεις στον ΕΦΚΑ: Μόνιμο προσωπικό και συμβασιούχοι για να καλυφθούν τα τεράστια κενά

Αγωνιώδεις προσπάθειες να καλυφθούν τα τεράστια κενά σε έμψυχο δυναμικό, καταβάλλει η διοίκηση του ΕΦΚΑ. Αποφασίστηκε ήδη η πρόσληψη 186 υπαλλήλων, ως μόνιμο προσωπικό. Στο τελευταίο ΔΣ δόθηκε η απαραίτητη έγκριση, έτσι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία των προσλήψεων, που πρόκειται να γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και ολοκληρώνονται άμεσα. Είναι οι πρώτες προσλήψεις που πραγματοποιούνται από το 2014, ενώ έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1.300 κενά σε οργανικές θέσεις του μεγαλύτερου Ασφαλιστικού Ταμείου της χώρας.

Δεύτερη παρέμβαση είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας μονιμοποίησης 100 συμβασιούχων, που εκκρεμούσε επί 14 συναπτά έτη. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, πρόκειται να προστεθούν στο υπάρχον προσωπικό, άλλοι 100 συμβασιούχοι, οι οποίοι θα προκύψουν από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, που θα απευθύνεται σε ανέργους ηλικίες 55 – 64 ετών. Οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι θα εργαστούν για ένα έτος.

Τα κενά ωστόσο στον ΕΦΚΑ παραμένουν μεγάλα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά και την προσθήκη του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), έχουν υπερβεί τις 8.800, οι οργανικές θέσεις του Φορέα. Υπολογίζεται όμως ότι στο τέλος της περασμένης χρονιάς, εργάζονταν πανελλαδικά μόλις 7.500 άτομα. Ασφαλώς και με τις προσθήκες αυτές η κατάσταση θα βελτιωθεί, όμως υπάρχουν ακόμα πάρα πολλά κενά που πρέπει να καλυφθούν. Γι’ αυτό και το υπουργείο Εργασίας, έχει δεσμευτεί ώστε να πραγματοποιηθούν άμεσα, άλλες 500 προσλήψεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις την τελευταία διετία, αποχώρησαν από τον ΕΦΚΑ, 850 εργαζόμενοι, λόγω συνταξιοδότησης. Πρόκειται για έμπειρο προσωπικό που συμπλήρωσε τα απαιτούμενα όρια ηλικίας και συνταξιοδοτήθηκε. Όμως οι θέσεις που έμειναν κενές και σε κομβικά τμήματα του Φορέα (πχ απονομές συντάξεων, εισφορές, έσοδα), δεν καλύφθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, κάτι που επιχειρείται να πραγματοποιηθεί φέτος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ