Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
14.7 C
Athens

ΠΟΕΕΤ: Με 24ωρη απεργία στις 10 Νοεμβρίου απαντάει ο τουρισμός και ο επισιτισμός στο «νομοσχέδιο Βρούτση»

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να «στεγνώσει το μελάνι» από την παρουσίαση την Πέμπτη στο Υπουργικό Συμβούλιο του σχεδίου νόμου για τα εργασιακά και ήδη ένα από τα μεγαλύτερα συνδικαλιστικά σωματεία, η ΠΟΕΕΤ, προκήρυξε απεργία για την ερχόμενη Τρίτη, 10 Νοεμβρίου. Ο κλάδος του τουρισμού και του επισιτισμού έχει υποστεί τους τελευταίους μήνες αλλεπάλληλα «χτυπήματα» από κυβερνητικές καθυστερήσεις και παλινωδίες, ελέω πανδημίας, με συνέπεια δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι να βρίσκονται σε απόγνωση.

Έτσι, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό, έλαβε ομόφωνη απόφαση για προκήρυξη 24ωρης απεργίας.

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία δεν υπάρχει άλλο περιθώριο από το να «βγουν όλοι στους δρόμους», μετά και τη «νέα βίαιη επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα, το νέο ασφαλιστικό που έρχεται και μια σειρά παρεμβάσεων στον συνδικαλιστικό νόμο».

Η ΠΟΕΕΤ υπενθυμίζει ότι, παρά τις επίμονες παραινέσεις της:

  • Η Κυβέρνηση δεν έχει νομοθετήσει ακόμη την μονομερή παράταση των αναστολών σύμβασης και για τους εποχικούς εργαζόμενους.
  • Υπάρχει έμμεση κατάργηση του 13ου & 14ου μισθού στον κλάδο.
  • Αμφισβητείται από μερίδα εργοδοτών η υποχρεωτική επαναπρόσληψη, αλλά και η επέκταση της και στον κλάδο του Επισιτισμού.
  • Διαπιστώνεται μη εμφάνιση ακόμα, των ενσήμων στο σύστημα, όσων ήταν σε αναστολή σύμβασης.
  • Δεν υπάρχει ενημέρωση στους κατά τόπους ΟΑΕΔ για τη μείωση των απαιτούμενων ενσήμων για την χορήγηση του επιδόματος Ανεργίας.

Η ΠΟΕΕΤ σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι «η κρίση από την πανδημία δεν θα επιτρέψουμε να γίνει άλλοθι για να χαθούν όλα αυτά που κατακτήσαμε χρόνια τώρα, μέσα από αγώνες».

Τα πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου θα ανακοινώσουν κατά τόπους συγκεντρώσεις, που θα πραγματοποιηθούν την ημέρα της απεργίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ