Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
20.1 C
Athens

Παράνομες τηλεδιασκέψεις σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών – Απειλές για μη καταβολή μισθού

Σοβαρές καταγγελίες για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας στον κλάδο των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, έγιναν για την περίοδο της κακοκαιρίας, με το υπουργείο Εργασίας να βρίσκεται εκτεθειμένο. Την ώρα που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, υπενθυμίζει ότι το  ΣΕΠΕ λειτουργεί και δέχεται καταγγελίες, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), κάνει γνωστό ότι στον κλάδο μεγάλη αλυσίδα φροντιστηρίων πραγματοποιεί παράνομη τηλεδιάσκεψη. Επίσης, γίνεται λόγος για πλήθος αναφορών για Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών που δηλώνουν ότι δεν θα πληρώσουν τις δύο ημέρες γενικής αργίας!

Ακριβέστερα, η ΟΙΕΛΕ κάνει λόγο για «πάρτι» στις πλάτες των εκπαιδευτικών. Τονίζεται ότι η κεντρική διοίκηση μεγάλης αλυσίδας φροντιστηρίων, αποφάσισε οι καθηγητές να κάνουν μάθημα διαδικτυακά, για την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, ημέρα που είχε δοθεί η εντολή από την Κυβέρνηση για Γενική Αργία, λόγω κακοκαιρίας. Η σχετική οδηγία δόθηκε για το σύνολο των φροντιστηρίων που διαθέτει στην Αττική, αλλά τα περισσότερα δεν την εφάρμοσαν. Όχι όμως και στον Πειραιά, τη Νέα Σμύρνη και τη Νέα Φιλαδέλφεια, που τα μαθήματα έγιναν με μορφή τηλεδιάσκεψης!

Ακόμα χειρότερα,  η ΟΙΕΛΕ κάνει λόγο για μεγάλο αριθμό Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών που ενημερώνουν τους εκπαιδευτικούς ότι θα κάνουν τηλεκπαίδευση αλλά και ότι δεν πρόκειται να τους πληρώσουν για τις δύο ημέρες της γενικής αργίας, παρά μόνο αν «αναπληρώσουν» τις «χαμένες ώρες». Αγνοούν έτσι επιδεικτικά την ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με την οποία «στις περιοχές όπου ανεστάλη η λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της Κατάστασης Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν  για τις 2 μέρες (25/1 και 26/1) κανονικά από τους εργοδότες τους». Μάλιστα αναφέρει η ρύθμιση ότι οι εργοδότες απαλλάσσονται της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών.

Όλα αυτά, ενώ στο υπουργείο Εργασίας τονίζουν ότι το ΣΕΠΕ λειτουργεί και δέχεται καταγγελίες. Μάλιστα το τελευταίο διήμερο, που εφαρμόστηκε το μέτρο της Γενικής Αργίας, πραγματοποιήθηκαν 83 καταγγελίες, (52 την Τρίτη και άλλες 31 έως το μεσημέρι της Τετάρτης).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ