Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
13 C
Athens

Παναγιώτης Ζήσιμος: Πάνω από 1.000 κενές οργανικές θέσεις στον e-ΕΦΚΑ – Χρειάζονται άμεσα προσλήψεις

Την ανάγκη να πραγματοποιηθούν άμεσα προσλήψεις στον e-ΕΦΚΑ, για να μπορέσει να υπάρξει απεμπλοκή στην απονομή των συντάξεων, εξέφρασε ο Παναγιώτης Ζήσιμος. Ο εκπρόσωπος της ΠΟΠΟΚΠ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Ώρα των Συνταξιούχων» επισήμανε ότι είναι πάνω από 1.000 οι κενές οργανικές θέσεις στο Φορέα.

Αριθμός που στο τέλος του έτους θα έχει αυξηθεί ακόμα περισσότερο, μιας και αναμένονται τουλάχιστον άλλες 700 αιτήσεις συνταξιοδότησης, από σημερινούς εν ενεργεία εργαζόμενους του υπερ-ταμείου.

Ο κ. Ζήσιμος πρόσθεσε στην παρέμβασή του ότι υπάρχουν και τα προβλήματα της απαρχαιωμένης υλικοτεχνικής υποδομής, που επίσης δεν βοηθά στην επιτάχυνση της διαδικασία. Αν σε όλα τα παραπάνω, προστεθεί και η δαιδαλώδης διαδικασία με αλληλεπικάλυψη νόμων, για να απονεμηθεί μια σύνταξη, γίνεται σαφές το μέγεθος του προβλήματος.

Ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην «άτυπη κόντρα» που έχε ξεσπάσει με τον υπουργό Εργασίας, διαφωνώντας με την πρόθεση του κ. Χατζηδάκη να φέρει ιδιώτες στον e-ΕΦΚΑ.

κ. Ζήσιμος υπογράμμισε ότι πρέπει να μείνει ανέπαφος ο Δημόσιος χαρακτήρας της Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά να διορθωθούν τα κακώς κείμενα στη λειτουργία της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ