Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
13 C
Athens

«Η Ώρα των Συνταξιούχων»: Επανυπολογισμός συντάξεων με καθυστέρηση – Δικαίωση για την έντοκη καταβολή των αναδρομικών

Την αποκάλυψη ότι εκδόθηκαν τρεις νέες δικαστικές αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες επιδικάζονται και οι τόκοι για αναδρομικά που έλαβαν εν ενεργεία εργαζόμενοι, πραγματοποίησε «η Ώρα των Συνταξιούχων».

Η εκπομπή επισήμανε ότι η έντοκη διεκδίκηση αναδρομικών, αποτελεί βασικό αίτημα και για τις αγωγές που έχουν καταθέσει οι συνταξιούχοι.

Ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, Νίκος Χατζόπουλος, παρουσίασε νέα παραδείγματα για τον επανυπολογισμό των συντάξεων, που εμφανίζουν τεράστιες απώλειες εισοδήματος για χιλιάδες συνταξιούχους, λόγω καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της διαδικασίας. Την ίδια στιγμή βέβαια, αποκαλύφθηκε ότι, όσοι συνταξιούχοι έχουν πάνω από 40 έτη ασφάλισης, θα τύχουν μείωσης συντάξεων, μόλις ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός της σύνταξής τους!

Στην εκπομπή υπήρξε παρέμβαση από τον εκπρόσωπο της ΠΟΠΟΚΠ, Παναγιώτη Ζήσιμο, αναφορικά με το φλέγον ζήτημα των εκκρεμοτήτων στις απονομές των συντάξεων. Ο κ. Ζήσιμος επανέλαβε την ανάγκη να γίνουν άμεσα προσλήψεις στον e-ΕΦΚΑ ώστε να ξεμπλοκάρει η διαδικασία και τόνισε ότι είναι πάνω από 1.000 οι κενές οργανικές θέσεις στο Φορέα. Πρόσθεσε δε, ότι μια λύση θα μπορούσε να είναι η επαναπρόσληψη των 680 συμβασιούχων που αποχώρησαν από τον e-ΕΦΚΑ, καθώς αποτελούν εξειδικευμένο προσωπικό, που τόσο έχει ανάγκη ο Φορέας για την απονομή των συντάξεων.

Η «Ώρα των Συνταξιούχων» γνωστοποίησε επίσης, ότι ξεκίνησε, έστω και με αργά βήματα, η διαδικασία καταβολής των ποσών που οφείλονται σε συνταξιούχους, μέσω της παράλληλης ασφάλισης. Μόνο που αφορά εκείνους οι οποίοι δεν είχαν διαδοχική ασφάλιση στη διάρκεια του εργασιακού τους βίου, άρα δεν μπορεί να συμμετάσχει στη διαδικασία, η συντριπτική πλειονότητα των 62.400 δικαιούχων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ