Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.1 C
Athens

Ο e-ΕΦΚΑ ανανέωσε την ασφαλιστική ικανότητα σε πάνω από 6,2 εκατ. πολίτες

Ολοκλήρωσε ο e-ΕΦΚΑ τη διαδικασία της ανανέωσης της ασφαλιστικής ικανότητας, που αφορά πάνω από 6,2 εκατ. πολίτες, άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους.  Η πρόσβαση όλων αυτών σε υγειονομική περίθαλψη και ασφαλιστική κάλυψη θα ισχύει μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2022.

Συγκεκριμένα, από 1η Μαρτίου η ασφαλιστική ικανότητα ανανεώθηκε για 12 μήνες σε 3.301.850 άμεσα ασφαλισμένους και σε 2.917.701 έμμεσους ασφαλισμένους.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του e-ΕΦΚΑ, τέθηκε από τα μέσα Φεβρουαρίου σε παραγωγική λειτουργία η ηλεκτρονική υπηρεσία «Απογραφής και χορήγησης Ασφαλιστικής Ικανότητας Εμμέσων Μελών». Ήδη πάνω από 3.000 ασφαλισμένοι έχουν αξιοποιήσει τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία προκειμένου να χορηγηθεί ασφαλιστική ικανότητα στα μέλη των οικογενειών τους (έμμεσα μέλη), χωρίς να απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία τους στις κατά τόπους οργανικές μονάδες του e-ΕΦΚΑ.

Ειδική πρόνοια έχει ληφθεί για τα μέλη που φοιτούν σε ελληνικά ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης για τα οποία γίνεται απευθείας διασταύρωση της φοιτητικής ιδιότητας  τους μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ