Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
23.7 C
Athens

Έλεγχοι στους τουριστικούς προορισμούς από την Επιθεώρηση Εργασίας με αφορμή το σερβιτόρο της Ρόδου

Οι έλεγχοι της Επιθεώρησης Εργασίας, όχι μόνο στη Ρόδο, λόγω του επίμαχου περιστατικού με τον σερβιτόρο που σέρβιρε δια θαλάσσης σε πλωτή πλατφόρμα, αλλά και σε άλλες τουριστικές περιοχές, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Ειδικά για το συγκεκριμένο περιστατικό, σύμφωνα με πηγές της Ανεξάρτητης Αρχής, έχει γίνει έλεγχος τόσο από τοπικό κλιμάκιο, όσο και από κλιμάκιο υγείας και ασφάλειας. Από την πλευρά της πάντως, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Επισιτισμό και Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ),  καταγγέλλει ότι ο έλεγχος στην επίμαχη πλωτή πλατφόρμα διεξήχθη από αναρμόδιο τμήμα της Επιθεώρησης Εργασίας. Επίσης, έγινε γνωστό ότι στην Ρόδο δεν λειτουργεί τμήμα υγείας και ασφάλειας. Ωστόσο, στο παρελθόν στην εν λόγω επιχείρηση, έχουν βεβαιωθεί παραβιάσεις για παρανομίες που σχετίζονται με τις πλωτές ξαπλώστρες αλλά και τις ομπρέλες.

Οι συνδικαλιστές, κάνουν λόγο για εικόνες ντροπής, προσθέτοντας ότι ακόμη κι αν η πρακτική είχε την σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου πρέπει να προστατευθούν οι χιλιάδες απασχολούμενοι στον κλάδο.

Σε ό,τι αφορά το άλλο θέμα με τον τραυματισμό 22άχρονου ανασφάλιστου, με καυτό λάδι σε ξενοδοχείο της Κρήτης, από την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας, συμφωνήθηκε ο εργαζόμενος να εισπράξει όλα τα δεδουλευμένα και όποιες άλλες νόμιμες αποδοχές του αναλογούν και τα έξοδα για τη θεραπεία του να καλυφθούν από την επιχείρηση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ