Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23.1 C
Athens

Ο Νοέμβριος φέρνει «απεργιακό τσουνάμι» – Ξεσηκώνονται οι εργαζόμενοι σε τουρισμό και Ασφαλιστικά Ταμεία

«Απεργιακός πυρετός» ξεσπά στη χώρα τον Νοέμβριο, με αφορμή το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις που πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας, ανοίγει «τον Ασκό του Αιόλου». Η ένταση ανάμεσα στα συνδικάτα και στην κυβέρνηση διαρκώς αυξάνεται και πρόκειται να κορυφωθεί τις επόμενες μέρες.

Η πρώτη απεργία έρχεται μόλις στις 2 Νοεμβρίου. Θα πραγματοποιηθεί από τους εργαζόμενους στον τουρισμό και στον επισιτισμό του νομού Αττικής και ήδη, έχει ανακοινωθεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί της ίδιας μέρας στην πλατεία Καλυθμώνος. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι του κλάδου, οι οποίοι βιώνουν τις πολύ σκληρές συνέπειες των κυβερνητικών αποφάσεων, σε μια προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού, γνωστοποίησαν ότι προτίθενται, πάλι εντός Νοεμβρίου, να πραγματοποιήσουν 24ωρη πανελλαδική απεργία, που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων και κεντρικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Βασικό αίτημα των εργαζομένων στον τουρισμό είναι η προστασία των εργασιακών σχέσεων, αλλά και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Σειρά παίρνουν οι εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά Ταμεία, οι οποίοι προκήρυξαν 24ωρη απεργία για τις 19 Νοεμβρίου. Ζητούν να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και να υπάρξει ενίσχυση των Ταμείων με εξειδικευμένο προσωπικό. Ταυτόχρονα ζητούν να ληφθούν καλύτερα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ