Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
17.4 C
Athens

Ο κορονοϊός επαναφέρει άρον-άρον τη ρύθμιση των 120 δόσεων! Τρεις παρεμβάσεις στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας

Δραματική αναμένεται να είναι η αύξηση του χρέους των ασφαλισμένων προς την Κοινωνική Ασφάλιση, λόγω μη καταβολής εισφορών, ελέω κρίσης! Το υπουργείο Εργασίας έχει  αντιληφθεί το «τσουνάμι» που έρχεται και γι’ αυτό παρεμβαίνει με τρεις ρυθμίσεις, στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή, ανήμερα της επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η επάνοδος της ρύθμισης των 120 δόσεων, έως και από το παράθυρο…

Ειδικότερα, οι ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Εργασίας είναι οι εξής:

  • Δυνατότητα ρύθμισης οφειλών από εισφορές σε 24 δόσεις. Πρόκειται οφειλές που έχουν προκύψει από εισφορές εργοδοτών, αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών, που η καταβολή τους έχει παραταθεί μέχρι τις 30 Απριλίου 2021, ως ένα πρώτο μέτρο αντιμετώπισης της βαθιάς οικονομικής κρίσης, που έπεται της πανδημίας του κορονοϊού. Παρέχεται η δυνατότητα σε αυτούς τους οφειλέτες να επανενταχθούν στο ίδιο καθεστώς ρύθμισης που είχαν βρεθεί προ κρίσης. Άρα έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν, εάν το επιθυμούν, στις 120 δόσεις, τις οποίες απώλεσαν την περίοδο Ιούνιος – Οκτώβριος 2020, ως αποτέλεσμα της κρίσης.
  • Παράταση έως το τέλος του 2023 του προσωρινού διακανονισμού ασφαλιστικών οφειλών. Ταυτόχρονα, αναστέλλεται η λήψη των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, εάν οι οφειλέτες ,μέχρι το τέλος Απριλίου 2021 έχον προσωρινό διακανονισμό.
  • Εφάπαξ ενίσχυση σε δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους, που ασφαλίζονται στον e-ΕΦΚΑ. Προϋπόθεση να έχουν ενταχθεί στους πληττόμενους από την υγειονομική κρίση ΚΑΔ, την περίοδο Μάρτιος-Οκτώβριος 2020.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ