Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
14.9 C
Athens

Επεισόδια – Πολυτεχνείο: Στους προσαχθέντες και ο Οργανωτικός Γραμματέας των εργαζόμενων στα Ασφαλιστικά Ταμεία!

Τα βίαια επεισόδια που συνέβησαν χθες κατά την 47η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, είχαν ως αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν μόνο στην Αθήνα 100 προσαγωγές διαδηλωτών και να γίνουν 2 συλλήψεις. Στους προσαχθέντες ήταν και ο Οργανωτικός Γραμματέας των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία!

 

Όργιο καταστολής και συλλήψεις, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), μετά τα χθεσινά (μεγάλης έκτασης) επεισόδια, που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας. Με ανακοίνωσή της η ΠΟΠΟΚΠ κάνει λόγο για «όργιο καταστολής στο οποίο επιδόθηκαν οι αστυνομικοί του Μητσοτάκη και του Χρυσοχοΐδη κατά των διαδηλωτών που βγήκαν στους δρόμους, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, για να τιμήσουν τους νεκρούς του Πολυτεχνείου. Καταστολή που έρχεται σε συνέχεια της απαγόρευσης των διαδηλώσεων με την επίκληση της πανδημίας. Μια «επίκληση», μέσω της οποίας η κυβέρνηση της Ν.Δ. προσπαθεί να μετακυλήσει τις εγκληματικές της ευθύνες για τη ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας και την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας, στους αγώνες και στις διεκδικήσεις εργαζομένων και κοινωνίας, που απαιτούν μέτρα υγειονομικής προστασίας και ενίσχυση του ΕΣΥ.»

 

Στο ίδιο θέμα παρέμβαση πραγματοποίησε και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ που επίσης καταδίκασε απερίφραστα τη σύλληψη του Οργανωτικού Γραμματέα της ΠΟΠΟΚΠ. Μάλιστα,  η Ομοσπονδία αναφέρθηκε και στο θέμα της εργαζόμενης που «έφαγε πρόστιμο» θέλοντας να αφήσει ένα γαρύφαλλο στο μνημείο των πεσόντων του Πολυτεχνείου, σημειώνοντας με νόημα ότι, «απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων, μας είπε η αστυνομία, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου. Και όμως, η πραγματικότητά τους, θέλει απαγόρευση σκέψης, απαγόρευση ατομικής και συλλογικής δράσης, απαγόρευση κάθε πράξης που παραπέμπει σε αγώνα ή σε ειλικρινή απότιση φόρου τιμής σε αγώνα.

Η Συναδέλφισσα περπάτησε μόνη της με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, μάσκα, sms κλπ μέχρι το Πολυτεχνείο, για να αφήσει αθόρυβα ένα γαρύφαλλο στη μνήμη των αγωνιστών της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας. Στη συναδέλφισσα αυτή καταλογίστηκε πρόστιμο  300 ευρώ από τα όργανα της τάξης!!! Δυστυχώς, οι προβλέψεις μας και οι καταδίκες μας για την αστυνομοκρατία επαληθεύτηκαν. Όσοι ευθύνονται για αυτό το πρόστιμο, και δεν είναι μόνο οι φυσικοί αυτουργοί που ευθύνονται, απεχθάνονται τους αγώνες, απεχθάνονται την ιστορική μνήμη και το αποδεικνύουν περίτρανα.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στη μνήμη, την εργασία, την υγεία, την παιδεία, την ελευθερία. Όσο αυτοί υψώνουν τείχη ανελευθερίας, εμείς γινόμαστε τείχος αλληλεγγύης για κάθε συνάδελφο, για κάθε αγωνιζόμενο, για κάθε ένα και κάθε μία που δίνει τον καλό αγώνα!»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ