Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
22.4 C
Athens

Ξυλοδαρμός εργαζόμενου στην Πάργα από τον εργοδότη του!

Άλλο ένα περιστατικό εργοδοτικής αυθαιρεσίας, με θύμα έναν εργαζόμενο στον κλάδο του τουρισμού – επισιτισμού, ηλικίας 20 χρόνων, έλαβε χώρα σε τουριστικό θέρετρο. Μετά την Ρόδο και την Κρήτη, ήταν η σειρά της Πάργας για να έρθει στην επικαιρότητα, όχι όμως για θετικό λόγο. Όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον κλάδο, ένας συνάδελφός τους, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού!

Πρόκειται για σερβιτόρο σε εστιατόριο – beach bar, ηλικίας 20 ετών, ο οποίος ζήτησε τα δεδουλευμένα.

Όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές, ο εργαζόμενος έχει αναγγελία πρόσληψης στο σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ” στα μέσα Ιουνίου και ο εργοδότης κατέβαλε παρανόμως  ένα ποσό μέσω τραπέζης (το οποίο δεν συμπίπτει με την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας που είναι υποχρεωτική) και τα υπόλοιπα χρήματα “μαύρα”, χωρίς να δηλώνονται πουθενά.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάνουν λόγο για καθημερινές προσβολές και μείωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας του 20χρονου, έως ότου ξυλοκοπήθηκε με κοντάρι από τσουγκράνα και κατέληξε στο νοσοκομείο.

Η Ομοσπονδία επικοινώνησε με την μητέρα του 20χρονου και -όπως γνωστοποίησε- έχει κινήσει όλες τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ