Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
23.1 C
Athens

Στήριξη ΔΥΠΑ στον Ελληνικό Σύλλογο για το Σύνδρομο Asperger – Δωρεάν παραχώρηση γραφείων

Δύο γραφεία στο κέντρο της Αθήνας, ιδιοκτησίας της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ), παραδόθηκαν νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουλίου, στον Ελληνικό Σύλλογο για το σύνδρομο Asperger (Ελ.σ.σ.Α).

Την παράδοση έκανε η Υποδιοικήτρια της ΔΥΠΑ, αρμόδια για θέματα εργασιακής επανένταξης ατόμων που ανήκουν σε ειδικές και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, Γιάννα Χορμόβα. Εκ μέρους του Συλλόγου τα κλειδιά παρέλαβε η Πρόεδρος του Ελ.σ.σ.Α Μαρία Ηλιοπούλου, ενώ στην παράδοση παρευρέθηκαν, επίσης, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Σοφία Μπορνόβα, το μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου Γιώργος Ναθαναήλ, καθώς και οι τρεις μέντορες-διαμεσολαβητές του Ελ.σ.σ.Α Μιχάλης Μάνγκος, Νίκος Καλογεράς και Ηλιάνα Ελευθερίου.

Η παραχώρηση των δύο γραφείων, που βρίσκονται επί της οδού Αριστοτέλους στην Αθήνα, αποτελεί συνέχεια του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψαν τον Δεκέμβριο του 2022 η ΔΥΠΑ και ο Ελληνικός Σύλλογος για το σύνδρομο Asperger και δίνει τη δυνατότητα κάλυψης επί μέρους στεγαστικών αναγκών του Ελ.σ.σ.Α.

Σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων της ΔΥΠΑ απευθύνεται στην υποστήριξη και εξατομικευμένη εξυπηρέτηση των πολιτών που ανήκουν σε ειδικές και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Αποτελεί κεντρική επιδίωξη της ΔΥΠΑ η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για τους υποψήφιους εργαζόμενους που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, ώστε να πάψουν να βρίσκονται σε μειονεκτική θέση ως προς την ομαλή ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Επιπλέον, προτεραιότητα της ΔΥΠΑ αποτελεί η συνεισφορά στην υιοθέτηση κουλτούρας συμπερίληψης από τις ελληνικές επιχειρήσεις που μπορούν να επωφεληθούν από τα ταλέντα και τις ιδιαίτερες ικανότητες των πολιτών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ