Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
22.9 C
Athens

Ξενοδοχεία «γαλέρες» σε Αθήνα και Κω – Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων που φτάνει στα όρια της απάνθρωπης συμπεριφοράς, επικρατεί σε ορισμένα ξενοδοχεία ανά την επικράτεια. Παρά το γεγονός ότι είναι θετικό το πρόσημο της φετινής τουριστικής σεζόν, υπάρχουν εργοδότες στον κλάδο που με την συμπεριφορά τους αμαυρώνουν την προσπάθεια που καταβάλλει η συντριπτική πλειονότητα για ποιοτικές υπηρεσίες σε ένα τόσο ανταγωνιστικό τομέα, όπως είναι το ξενοδοχειακό προϊόν.

Τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ),  είναι αποκαλυπτικά της κατάστασης.

Ειδικότερα, έγινε συγκεκριμένη αναφορά στην ξενοδοχειακή επιχείρηση με την επωνυμία «Θέα Αιγαίου ΑΕ», που δραστηριοποιείται στην τοποθεσία Παραδείσι στην Κω. Μετά από επίσημες καταγγελίες που έγιναν από εργαζόμενους στην επιθεώρηση εργασίας, από την ημέρα που άνοιξε το ξενοδοχείο δεν έχει πληρωθεί κανένας εργαζόμενος. Ως αποτέλεσμα η πλειονότητα του προσωπικού έχει παραιτηθεί. Η εργοδοσία ασκεί λεκτική βία στο προσωπικό και ως τιμωρία έχει κόψει μέχρι και την διατροφή. Μάλιστα, υπάρχουν καταγγελίες ότι  τρομοκρατεί τους εργαζόμενους λέγοντάς τους ότι αν ζητήσουν ή γνωστοποιήσουν κάτι τότε θα τους βρουν σε «χαντάκι». Είναι χαρακτηριστικό ότι, μέχρι και ο διευθυντής του ξενοδοχείου, έχει παραιτηθεί.

Ακόμα και στην Αθήνα όμως, τα πράγματα δεν είναι καλύτερα, αφού η Ομοσπονδία έφερε στο προσκήνιο την περίπτωση του ξενοδοχείου με την επωνυμία «Athens 44», όπου οφείλονται μισθοί από τον Φεβρουάριο.

Όλα τα παραπάνω έγιναν γνωστά στο πλαίσιο της αναφοράς που έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,  από το συνέδριο του ΣΕΤΕ, όταν ζήτησε από τους ξενοδόχους να βελτιώσουν τους μισθούς των εργαζομένων και τις εργασιακές συνθήκες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ