Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
21.5 C
Athens

Μπάχαλο στο ΣΕΠΕ: Επιθεωρητές εργασίας αναβαθμίστηκαν, ενώ είχαν τεθεί σε αργία

O εσωτερικός έλεγχος έφερε στο προσκήνιο παραβάσεις. Διαπιστώθηκαν ζητήματα για τα οποία έπρεπε να επιληφθεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο. Η εξέτασή τους όμως καθυστέρησε τόσο πολύ, ώστε οι δύο υπάλληλοι που βρέθηκαν στο περιθώριο, όχι μόνο επέστρεψαν στις θέσεις τους, αλλά ο ένας εξ αυτών αναβαθμίστηκε κιόλας!

Πρόκειται για «ιστορίες καθημερινής τρέλας» στο ΣΕΠΕ, το φορέα που υποτίθεται πρέπει να είναι στην κορυφή των ελέγχων για τυχόν παραβάσεις στην αγορά εργασίας, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο. Αντ’ αυτού το Σώμα βάλλεται από τέτοιες «περίεργες» υποθέσεις, που ξεσηκώνουν μέχρι και πολιτική αντιπαράθεση. Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση αναδείχτηκε από την Έφη Αχτσιόγλου, η οποία κάλεσε τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη να τοποθετηθεί σχετικά με την καθυστέρηση εξέτασης του ζητήματος από το Πειθαρχικό Συμβούλιο και την επαναφορά του ενός εκ των δύο υπαλλήλων σε αναβαθμισμένη θέση στην υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας.

Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου απαντώντας σε καταγγελία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Εργασίας, αρχικά επισήμανε ότι συνεχίζεται η δίωξη σε βάρος των δύο Επιθεωρητών Εργασίας. Την ίδια στιγμή αναγνωρίστηκε η καθυστέρηση που υπήρξε. Τονίστηκε δε ότι μόλις πριν από λίγες μέρες συμπληρώθηκε διετία χωρίς το Πειθαρχικό Συμβούλιο να έχει ολοκληρώσει –όπως θα ανέμενε κανείς- τη διαδικασία που είχε κινηθεί εναντίον των δυο υπαλλήλων του ΣΕΠΕ.

Έτσι, αναγκαστικά -σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104 του ν. 3528/2007- άρθηκε αυτοδικαίως το καθεστώς αργίας στο οποίο είχαν τεθεί οι δυο υπάλληλοι, οι οποίοι επανήλθαν στην υπηρεσία.

Ωστόσο, στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι οι υπάλληλοι δεν έχουν αναλάβει καθήκοντα πραγματικού ελεγκτικού έργου, ενώ παραμένουν σε ισχύ οι πειθαρχικές διώξεις σε βάρος των υπαλλήλων και το υπουργείο αναμένει από το Πειθαρχικό Συμβούλιο να εκδώσει άμεσα τις σχετικές αποφάσεις του, καθώς έχουν πλέον ολοκληρωθεί όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο ανακριτικές διαδικασίες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ