Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
16.3 C
Athens

Μιχαηλίδου: Δικαιότερη Εισφορά Αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους – Πιο αναλογικός τρόπος είσπραξης

Πιο δίκαιο και πιο αναλογικό τρόπο είσπραξης της Εισφοράς Αλληλεγγύης, που επιβαρύνει πάνω από 750.000 συνταξιούχους, προανήγγειλε η νέα υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου. Η σχετική μελέτη που πρέπει να υπάρξει, έγινε γνωστό ότι πρόκειται να ξεκινήσει την ερχόμενη Άνοιξη. Μιλώντας στον Αντ1, η κ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε και στην αναμενόμενη κατάθεση της τροπολογίας για τον κατώτατο μισθό, η οποία, όπως διευκρίνισε, θα γίνει εντός του επόμενου μήνα με γνώμονα να μπορέσει να συνυπολογιστεί και στην τουριστική περίοδο, για να ωφεληθούν οι εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο.

Πιο συγκεκριμένα, η κα Μιχαηλίδου σημείωσε ότι «το πρόβλημα της ακρίβειας είναι κάτι το οποίο μας απασχολεί και δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια, ειδικά για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Αυτό που θα εξετάσουμε λοιπόν είναι ένας δικαιότερος και αναλογικότερος τρόπος είσπραξης της εισφοράς αλληλεγγύης μέσα από τις συντάξεις. Δηλαδή, το πώς θα καταφέρουμε ο τρόπος στον οποίο μειώνεται η σύνταξη βάσει της ειδικής εισφοράς να είναι πιο δίκαιος, ειδικά για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Την άνοιξη, θα ξεκινήσουμε τη μελέτη για το πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό».

Υπενθυμίζεται ότι το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), έχει ταχθεί επίσημα υπέρ της κατάργησης της Εισφοράς Αλληλεγγύης και έχει ζητήσει να επιστραφούν στους δικαιούχους, τα ποσά που παρακρατήθηκαν τα 14 έτη που εφαρμόζεται το συγκεκριμένο μέτρο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ