Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
19.5 C
Athens

ΜΑΤ στην παρουσίαση του myEFKAlive! Κόντρα Χατζηδάκη με εργαζόμενους του Φορέα

Ολοένα και μεγαλώνει το  χάσμα ανάμεσα στον Κωστή Χατζηδάκη και τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ. Στην χθεσινή παρουσίαση της πλατφόρμας myEFKAlive μικρή ομάδα υπαλλήλων από τον ΟΓΑ, μαζί με συνδικαλιστές του Φορέα, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Διοίκησης, που βρίσκεται στην Ακαδημίας 22. Στο σημείο έσπευσαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι υπήρχαν πέριξ του χώρου και «δεκάδες ασφαλίτες»! Αποτέλεσμα ήταν ο υπουργός Εργασίας να μην εισέλθει στο χώρο της παρουσίασης από την κεντρική είσοδο, αλλά από ένα πλαϊνό πορτάκι…

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν απερίφραστα ότι ο κ. Χατζηδάκης είναι «ανεπιθύμητος», κάτι που το έχουν καταγράψει και σε επίσημη ανακοίνωση. Αιτία, όπως τονίζεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), «η συνολική κυβερνητική πολιτική στο χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης». Καταγγέλλουν δε ότι ο κ. Χατζηδάκης, ως κύριος εκφραστής αυτής της πολιτικής, επί πέντε ολόκληρους μήνες, αρνείται να δεχτεί τους εκπροσώπους των εργαζομένων, παρά τις συνεχείς επιστολές τους. Την ίδια στιγμή σημειώνουν με νόημα ότι ο υπουργός Εργασίας «έχοντας, «ελεύθερη» πρόσβαση στα περισσότερα ΜΜΕ, από τα οποία εμείς είμαστε σχεδόν πλήρως αποκλεισμένοι, συκοφαντεί, ψευδολογεί και απειλεί, σαν αυτό που πραγματικά είναι: ένας «παραδοσιακός», κοινός, θρασύδειλος πολιτικάντης.»

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι «μετά τον αντεργατικό  νόμο-τερατούργημα της κυβέρνησης για τα εργασιακά, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, το νομοσχέδιο για τη σύσταση του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ),  που  ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, την κλιμάκωση των επιθέσεων και την κατασυκοφάντηση των εργαζομένων στον e-ΕΦΚΑ διά της με χειρουργική ακρίβεια στοχοποίησής τους μέσω και της απόδοσης πειθαρχικών ευθυνών, ο υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ συνεχίζουν να διαστρεβλώνουν την αλήθεια για τις δικές τους αβελτηρίες, αφού είναι τουλάχιστον προκλητικό να διαφημίζουν ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Φορέα, την ίδια στιγμή που εν έτει 2021 βασικές μηχανογραφικές εφαρμογές δεν υποστηρίζονται (πρόσβαση στο Διαδίκτυο, σύγχρονη μηχανογραφική υποδομή, διαλειτουργούσες εφαρμογές, ενιαιοποίηση πληροφοριακών συστημάτων…). Για την τραγική υποστελέχωση δε του Φορέα, την απουσία Ενιαίων Κανονισμών, τα τεράστια νομοθετικά και εφαρμοστικά κενά, σιγή ασυρμάτου…»

Ο κ. Χατζηδάκης πάντως, στην κατάληξη της χθεσινής ομιλίας του, για την πλατφόρμα myEFKAlive, απάντησε στους επικριτές του:

«Υπάρχουν κάποιοι λιγοστοί υπάλληλοι του πρώην ΟΓΑ που διαμαρτύρονται έξω τώρα καθώς ερχόμουν. Λένε ότι είμαι ανεπιθύμητος για τους ίδιους. Το θέμα είναι να μην είμαστε όλοι μαζί ανεπιθύμητοι για τους πολίτες. Διότι φοβούμαι ότι αν υπάρχει αδιαφορία από την κυβέρνηση και την διοίκηση, αλλά και δεσποτική αντίληψη από τους υπαλλήλους – όσους έχουν αυτή την αντίληψη – στο τέλος θα είμαστε όλοι μαζί ανεπιθύμητοι από αυτούς που πρέπει να υπηρετούμε, διότι εδώ είμαστε υπηρέτες των πολιτών. Δεν είμαστε εξουσιαστές και αυτό θέλω να γίνει κατανοητό προς όλες τις πλευρές. Εγώ θεωρώ πως είμαστε σύμμαχοι με τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ. Δουλεύουμε όλοι για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Και είμαι βέβαιος ότι η συντριπτική πλειονότητα των υπαλλήλων το αντιλαμβάνεται ό,τι και να λένε ορισμένοι συνδικαλιστές που έχουν μείνει σε κλισέ περασμένων δεκαετιών. Εμείς συναισθανόμαστε το χρέος μας απέναντι στους πολίτες. Ξέρουμε ότι ο ΕΦΚΑ έχει  μια σειρά από ελλείμματα και προβλήματα και αυτά πάμε να αντιμετωπίσουμε. Το θέμα της ταχείας απονομής των συντάξεων αφενός και το θέμα της καθημερινής εξυπηρέτησης του πολίτη αφετέρου. Και τα δύο είναι θέματα μείζονος σπουδαιότητας. Προσωπικά είμαι απαιτητικός από τον εαυτό μου πρώτα απ’ όλα, από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ εννοείται, αλλά και από τους υπαλλήλους. Και είμαι βέβαιος ότι το μήνυμα αυτό το αποδέχεται και το αγκαλιάζει η συντριπτική πλειονότητα των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ και με τα εργαλεία που τους δίνουμε, αυτά που περιέγραψα και άλλα που θα τεθούν σε εφαρμογή και στο επίπεδο των συντάξεων, κάνουν και την καθημερινότητά τους ευκολότερη. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να κάνουμε καλύτερη και ευκολότερη και την καθημερινότητα του πολίτη. Το δικαιούται ο Έλληνας πολίτης και αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να το κάνει πράξη».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ