Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
22.3 C
Athens

Μειωμένες συντάξεις σε 572.000 συνταξιούχους λόγω λάθους από τον ΕΦΚΑ

Μειωμένες συντάξεις έως 50 ευρώ θα λάβουν σε λίγες μέρες 572.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι πριν από ένα έτος, τον Μάρτιο του 2023, είχαν λάβει παραπάνω ποσά, χωρίς να τα δικαιούνται, λόγω λάθους της αναδόχου εταιρίας που συνεργάζεται με τον ΕΦΚΑ. Τώρα, ένα χρόνο μετά, θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία του συμψηφισμού, με αποτέλεσμα στην καταβολή του Φεβρουαρίου, που θα πραγματοποιηθεί σε δύο δόσεις, στις 25 και στις 29 Ιανουαρίου, οι συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας, να διαπιστώσουν ότι η σύνταξή τους, μειώθηκε.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Φορέα, οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι, που έλαβαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους θα παραπάνω ποσά και τώρα καλούνται να τα επιστρέψουν, είχαν από τον περασμένο Μάρτιο, προσωποποιημένη ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα. Μέσα από την ανάρτηση των μηνιαίων εκκαθαριστικών σημειωμάτων τους στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ, γινόταν ειδική ρητή αναφορά στο υπερβάλλον ποσό, που καταβλήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι, το συνολικό υπερβάλλον ποσό, που πληρώθηκε τον Μάρτιο του 2023  ανερχόταν στα 15,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή κατά μέσο όρο 26 ευρώ ανά συνταξιούχο. Το λάθος που έγινε πέρσι, αφορούσε στη διπλή χορήγηση των αυξήσεων που δόθηκαν τότε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ