Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
22.3 C
Athens

Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου: Από το 2012 και μετά, το φετινό είναι το χειρότερο εννεάμηνο για την απασχόληση

Το χειρότερο εννεάμηνο για την απασχόληση από το 2012 και μετά ήταν αυτό του Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2020. Η δήλωση αυτή προέρχεται από τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία εκφράζει την απορία της για ποιο λόγο πανηγυρίζει ο υπουργός Εργασίας σε σχέση με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» για τον Σεπτέμβριο. Η Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι φέτος οι έχουν δημιουργηθεί 133.361 λιγότερες θέσεις εργασίας. Επίσης, διαπιστώνει ότι το φετινό εννεάμηνο είναι χειρότερο από αυτό του 2013, χρονιά που η ανεργία έφτασε στο ρεκόρ 27,9%.

Καταγγέλλει δε τις κυβερνητικές πολιτικές ως υπεύθυνες «για το βάθεμα της ύφεσης, τη μείωση των μισθών, την αύξηση των ανέργων και την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων»!

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη», τον Σεπτέμβριο προέκυψαν 38.529 νέες θέσεις εργασίας. Μόνο που διαβάζοντας λίγο πιο προσεχτικά τα ευρήματα του συστήματος «Εργάνη» διαπιστώνεται ότι αιτία γι’ αυτό το θετικό ισοζύγιο, είναι η μείωση των απολύσεων, που ήταν μεγαλύτερη, από τη μείωση των προσλήψεων. Άρα, ακόμα και τον Σεπτέμβριο ένα μήνα που παραδοσιακά η απασχόληση αυξάνεται λόγω έναρξης της θερινής σχολής περιόδου, διαπιστώθηκε μείωση προσλήψεων, γεγονός ιδιαίτερα ανησυχητικό…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ