Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15.2 C
Athens

Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους σε επισιτισμό και τουρισμό – Ανοιχτή επιστολή απόγνωσης στον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Με ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προσπαθούν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό να αναδείξουν προς την κοινωνία, την τραγική κατάσταση την οποία βρίσκονται. Όντας χιλιάδες εξ αυτών απλήρωτοι επί μήνες και με την εργοδοτική αυθαιρεσία να έχει «χτυπήσει κόκκινο», η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) προέβη σε αυτή την πρωτοβουλία, ως μια «κραυγή αγωνίας» προς την κυβέρνηση!

Όπως τονίζει στην επιστολή της προς τον κ. Μητσοτάκη η ΠΟΕΕΤ, παρά το γεγονός ότι είμαστε στις αρχές Αυγούστου «υπάρχουν χιλιάδες συνάδελφοι που δεν μπαίνουν στις ρυθμίσεις και είναι μήνες χωρίς εισόδημα. Συγκεκριμένα η αναστολή σύμβασης και τα 534 € δεν αποδίδονται σε όσους είχαν βρει δουλειά το χειμώνα και το lockdown τους βρήκε σε άλλον εργοδότη. Οι συνάδελφοι στην εστίαση που δεν βρήκαν δουλειά, δεν μπορούν να πάρουν το έκτακτο επίδομα του ΟΑΕΔ καθώς οι όροι και οι προϋποθέσεις που προβλέπονται πετούν εκτός ρύθμισης χιλιάδες από αυτούς.»

Την ίδια στιγμή η Ομοσπονδία καταγγέλλει φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας, με την κλαδική σύμβαση να μην εφαρμόζεται και τους μισθούς να «κατρακυλάνε» με το «έτσι θέλω» στα επίπεδα των 650 ευρώ, δηλαδή στα επίπεδα των κατώτατων αμοιβών του ιδιωτικού τομέα. Η ΠΟΕΕΤ υπογραμμίζει ότι «η τρομοκρατία, οι εκβιασμοί, τα εξαντλητικά ωράρια χωρίς ρεπό είναι πλέον καθημερινότητα. Κύριε Πρωθυπουργέ, η Ομοσπονδία μας όλο αυτό το διάστημα επέδειξε σοβαρότητα και αγωνιστικότητα ώστε οι συνάδελφοι μας να βγουν όσο γίνεται αλώβητοι από αυτή τη δύσκολη συγκυρία που έχουμε βρεθεί. Δεν είναι στις προθέσεις μας να κάνουμε μια συνάντηση μαζί σας όντας περαστικός από κάπου και να βγάλουμε μια φωτογραφία μαζί σας. Τα προβλήματα είναι πολλά και απαιτούν λύσεις Είναι επιτακτική πλέον ανάγκη μια συνάντηση μαζί σας, μαζί και με τους συναρμόδιους υπουργούς ώστε πραγματικά να μπουν τα ζητήματα στο τραπέζι και να δοθούν λύσεις», καταλήγει η σχετική επιστολή…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ