Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
13.1 C
Athens

Κοινωνικός Τουρισμός: Έως τέλη Ιουλίου οι επιταγές 2022 – 2023

Περιθώριο έως τα τέλη Ιουλίου έχουν οι κάτοχοι επιταγών Κοινωνικού Τουρισμού της περιόδου 2022 – 2023, ώστε να κάνουν χρήση της παροχής για να πραγματοποιήσουν ολιγοήμερες διακοπές. Όσοι δεν ενεργοποιήσουν την επιταγή τους, έως το ανωτέρω όριο, θα χάσουν δικαίωμα συμμετοχής στα επόμενα δύο προγράμματα, που αφορούν τις περιόδους 2023 – 2024 και 2024 – 2025. Η χρήση της επιταγής, μπορεί να γίνει μόνο σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ).

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις. Ειδικά σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως δέκα διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν. Στους Δήμους Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού προβλέπει μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα, αλλά και αυξημένες τιμές επιδότησης για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ