Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
24.6 C
Athens

ΚΕΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για νέους γιατρούς στις Επιτροπές Πιστοποίησης Αναπηρίας

Στην έκδοση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αύξηση των γιατρών και των ειδικοτήτων με στόχο την ενίσχυση των επιτροπών πιστοποίησης αναπηρίας των ΚΕΠΑ, προχώρησε ο ΕΦΚΑ.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας, που έχει ξεκινήσει την 1η Μαΐου, λήγει στις 26 Μαΐου.

Οι ενδιαφερόμενοι ιατροί, εισέρχονται με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.efka.gov.gr/aitisi-esi και συμπληρώνουν τα πεδία της ηλεκτρονικής αίτησης- δήλωσης, τα οποία περιλαμβάνουν τα βασικά στοιχεία ταυτότητάς τους και επικοινωνίας, καθώς και τα επιπλέον στοιχεία τους, όπως για παράδειγμα, τίτλοι σπουδών, λοιπά απαιτούμενα προσόντα, βαθμολογούμενα κριτήρια κλπ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, με τις νέες προσλήψεις ο αριθμός του γιατρών που πιστοποιούν την αναπηρία στα ΚΕ.Π.Α υπερδιπλασιάζεται και από 500 που είναι σήμερα, με την ένταξη άλλων 700, θα φθάσει τους 1.200.

Παράλληλα, αυξάνεται και ο αριθμός των ειδικοτήτων, καθώς για πρώτη φορά -από τότε που δημιουργήθηκαν τα ΚΕ.ΠΑ. το 2011- στις Επιτροπές θα ενταχθούν, παιδίατροι, αναπτυξιολόγοι και παιδοψυχίατροι.

Υπενθυμίζεται ότι αυξήθηκε κατά 50%, το ύψος των αποζημιώσεων των ιατρών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ