Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
19.9 C
Athens

Καταβολές συντάξεων: Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών ανά Ταμείο

Η αφετηρία θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται μία εβδομάδα αργότερα, στις 29 του μηνός. Η καταβολή των συντάξεων του Νοεμβρίου, λόγω πανδημίας, για άλλο ένα μήνα θα πραγματοποιηθεί τμηματικά, έτσι ώστε να αποφευχθεί τυχόν συνωστισμός των συνταξιούχων στα ATM’s των τραπεζών. Επίσης, λόγω της εθνικής επετείου της 28ης  Οκτωβρίου, θα υπάρξουν μικρές τροποποιήσεις ως προς τον χρόνο καταβολής των συντάξεων. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΕΦΚΑ, οι συντάξεις θα δοθούν ως εξής:

*Παρασκευή 22 Οκτωβρίου: Θα δοθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ, των Τραπεζών και του ΟΤΕ για συνταξιούχους με ΑΜΚΑ που λήγει σε μονό αριθμό (1, 3, 5, 7 & 9).

* Δευτέρα 25 Οκτωβρίου: θα καταβληθούν οι συντάξεις από τα ίδια ανωτέρω Ταμεία, αλλά για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε ζυγό αριθμό (0, 2, 4, 6 & 8).

* Τρίτη 26 Οκτωβρίου: Θα δοθούν οι συντάξεις που προέρχονται από τον ΟΑΕΕ (ελεύθεροι επαγγελματίες), τον ΟΓΑ (αγρότες) και το ΕΤΑΑ (αυτοαπασχολούμενοι).

*Τετάρτη 27 Οκτωβρίου: Έχουν προγραμματιστεί να χορηγηθούν οι συντάξεις του Δημοσίου, του ΝΑΤ, του ΚΕΑΝ, καθώς και των υπολοίπων ταμείων που έχουν ενταχθεί στον ΕΦΚΑ. Επίσης, την ίδια ημερομηνία θα καταβληθούν οι προσωρινές συντάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

* Παρασκευή 29 Οκτωβρίου: Αναμένεται να καταβληθούν οι συντάξεις των ανασφάλιστων υπερηλίκων και τα επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ, σε περίπου 800.000 δικαιούχους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ