Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
19.3 C
Athens

Καμία δέσμευση Γεωργιάδη για τους εργαζόμενους στον τουρισμό – Συνάντηση με πρόεδρο ΠΟΕΕΤ

Τα θέματα που απασχολούν τους χιλιάδες εργαζόμενους στον τουρισμό και τον επισιτισμό, τήρηση της εργατικής νομοθεσίας με στήριξη της Επιθεώρησης Εργασίας, συζητήθηκαν σε συνάντηση που πραγματοποίησε χθες ο, Άδωνις Γεωργιάδης, με το προεδρείο της ΠΟΕΕΤ. Ο νέος υπουργός Εργασίας, παρουσία του βουλευτή Δωδεκανήσων, Βασιλείου Υψηλάντη και της ΓΓ Εργασίας,  Άννας  Στρατινάκη, υπογράμμισε ότι στόχος είναι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό να «αμείβονται καλύτερα και να έχουν καλύτερες συνθήκες εργασίας».

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επισήμαναν την ανάγκη να εφαρμοστεί στην πράξη η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, κάτι που δεν συμβαίνει. Για το λόγο αυτό, αλλά και για να περιοριστούν τα κρούσματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας, ζητήθηκε να στελεχωθεί καλύτερα η νέα Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας, ώστε το έργο της να γίνει πιο αποδοτικό. Ταυτόχρονα, τονίστηκε ότι  πρέπει να στηριχθούν οι περίπου 80.000 εποχικά εργαζόμενοι, καθώς η τρίμηνη διατήρησή τους στο επίδομα ανεργίας, τους δημιουργεί πρόβλημα επιβίωσης, αφού για αρκετό χρονικό διάστημα δεν έχουν εισόδημα, μέχρι να επαναπροσληφθούν για την επόμενη τουριστική περίοδο. Γι’ αυτό προτάθηκε το πάγιο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), να επιστρέψει η καταβολή του επιδόματος, στην προ μνημονίων εποχή, δηλαδή να χορηγείται για πέντε μήνες.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΕΤ, Γιώργος Χόντζογλου, «είναι σημαντικό ότι ο υπουργός άκουσε τους εργαζόμενους και δεσμεύτηκε στο άμεσο μέλλον να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ