Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18.3 C
Athens

Η Ώρα των Συνταξιούχων: Η προσωπική διαφορά «τρώει» τις αυξήσεις στις συντάξεις (video)

Πολύ μικρές θα είναι οι αυξήσεις που θα λάβουν οι συνταξιούχοι το 2023. Είναι τέτοια η προσωπική διαφορά που έχει παραμείνει ανέπαφη, ώστε οι αυξήσεις που εξήγγειλε η Κυβέρνηση αναμένεται να είναι στα επίπεδα λίγων ευρώ! Η Ώρα των Συνταξιούχων παρουσίασε συγκεκριμένα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν ότι ακόμα και δικαιούχοι με κύριες συντάξεις στα επίπεδα των 500 – 600 ευρώ, θα χάσουν τις προαναγγελθείσες αυξήσεις,  ελέω προσωπικής διαφοράς.

Η εκπομπή έφερε στο προσκήνιο και την ωμή παραδοχή του Χρήστου Σταϊκούρα για τα αναδρομικά. Ο υπουργός Οικονομικών,  σε τηλεοπτική του συνέντευξη απευθυνόμενος προς τους συνταξιούχους,  τους είπε να μην τρέφουν «αυταπάτες» ξεκαθαρίζοντας ουσιαστικά, ότι η σημερινή Κυβέρνηση δεν έχει καμία  πρόθεση να δώσει τα αναδρομικά που οφείλονται.

Η «Ωρα…» ασχολήθηκε και με το θέμα της καταβολής του έκτακτου επιδόματος των 250 ευρώ, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος  Μητσοτάκης, από την ΔΕΘ. Επισημάνθηκε ότι είναι απαραίτητη η επαναφορά της 13ης σύνταξης, έτσι ώστε να περιοριστεί κάπως το φάσμα της φτώχειας που βιώνουν δεκάδες χιλιάδες  συνταξιούχοι.

Δείτε εδώ την εκπομπή:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ