Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.1 C
Athens

ΕΦΚΑ: Πριμ στους υπαλλήλους έως 7.200 ευρώ τον χρόνο για να ξεμπλοκάρουν οι απονομές συντάξεων

Ένα παχυλό bonus, που στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να ανέλθει έως τα 7.200 ευρώ ετησίως, θα συνεχίσει να προσφέρει ο ΕΦΚΑ στους εργαζόμενους που θα είναι ιδιαίτερα αποδοτικοί στην απονομή των συντάξεων. Σχετική διάταξη (άρθρο 16), ενσωματώθηκε σε τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας στο νομοσχέδιο για την κοινωνική προστασία και ορίζει ότι θα υπάρχουν ποσοτικοί στόχοι για την εκκαθάριση των αιτήσεων απονομής σύνταξης. Το εν λόγω μέτρο αφορά τους υπαλλήλους που συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας, για την εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, τον κανονισμό και την πληρωμή συντάξεων του δημοσίου τομέα και όλων των πρώην ταμείων που εντάχθηκαν στον e-ΕΦΚΑ.

Πρόκειται για ένα μέτρο που θα ισχύει τόσο για το 2021, όσο και για το 2022. Με τον τρόπο αυτό, το υπουργείο Εργασίας, εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχεται ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί άμεσα και θα χρειαστεί τουλάχιστον άλλο ένα έτος επίπονων προσπαθειών. Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του συστήματος ΑΤΛΑΣ, τον περασμένο Ιούνιο υπήρχαν σε εκκρεμότητα 130.510 αιτήσεις για κύριες συντάξεις. Όμως, όσο περνούν οι μήνες και πλησιάζει  το τέλος της τρέχουσας χρονιάς,

Είναι χαρακτηριστικό ότι όμοιο οικονομικό κίνητρο, θεσπίζεται και για τους υπαλλήλους που απασχολούνται στην υποστήριξη της εξυπηρέτησης πολιτών, μέσω του ενιαίου αριθμού τηλεφωνικής εξυπηρέτησης 1555. Θα πρέπει όμως και εκείνοι να επιτυγχάνουν ποσοτικούς στόχους επίλυσης ζητημάτων που αφορούν ασφαλισμένους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ