Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
22.3 C
Athens

ΕΦΚΑ: Ο καύσωνας αλλάζει τα προγραμματισμένα ραντεβού στα ΚΕΠΑ – Τι θα ισχύσει για τα ΑμεΑ

Ο καύσωνας και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν στη χώρα, αλλάζουν τον προγραμματισμό που υπάρχει για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Έτσι, η διοίκηση του ΕΦΚΑ, αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού σε συνθήκες καύσωνα, ενημέρωσε ότι όλοι οι ασφαλισμένοι που έχουν σήμερα,  14 Ιουλίου 2023 προγραμματισμένα ραντεβού στα ΚΕΠΑ στις περιοχές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Λάρισας και των Ιωαννίνων, για τις οποίες η Ε.Μ.Υ. δίνει τις υψηλότερες θερμοκρασίες, να προσέλθουν -ανεξαρτήτως ώρας ραντεβού- κατά τις πρωινές ώρες, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί οι συνεδριάσεις των Επιτροπών έως τις 12 το μεσημέρι.

Ήδη, η αρμόδια Γενική Διεύθυνση Παροχών & Υγείας έχει δώσει κατευθύνσεις στους Διευθυντές των Τοπικών Διευθύνσεων του e-ΕΦΚΑ προς άμεση εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Ο στόχος είναι να περιοριστεί η ταλαιπωρία σε αυτές τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, που καλούνται εν μέσω καύσωνα να επισκεφθούν τα ΚΕΠΑ,  λόγω προγραμματισμένων ραντεβού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ