Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
23.9 C
Athens

ΕΦΚΑ: Ηλεκτρονικός έλεγχος της πορείας απονομής των αιτήσεων συνταξιοδότησης στο Δημόσιο

Δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας μιας αίτησης συνταξιοδότησης, θα έχουν εφεξής οι ασφαλισμένοι, που προέρχονται από το Δημόσιο Τομέα, καθώς ο ΕΦΚΑ έθεσε σε εφαρμογή τη σχετική ηλεκτρονική υπηρεσία.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Φορέα, που δίνει την ευκαιρία σε συνταξιούχους του Δημοσίου να έχουν πιο προσωποποιημένη πληροφόρηση σχετικά με την πορεία του αιτήματός τους, για να λάβουν τη σύνταξή τους. Η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία τέθηκε σε λειτουργία στον ιστότοπο του Φορέα (www.efka.gov.gr), σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ΓΓΠΣΨΔ).

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι, αφού προηγουμένως έχουν προβεί σε αυθεντικοποίηση με τη χρήση των κωδικών taxis, μπορούν να ακολουθήσουν τη διαδρομή:

Ηλ. Υπηρεσίες -> Θεματική ενότητα: Δημόσιοι Υπάλληλοι & ΝΠΔΔ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες -> «Παρακολούθηση πορείας αίτησης συνταξιοδότησης κύριου φορέα».

Στόχος της νέας υπηρεσίας είναι να μειωθούν οι επισκέψεις των υποψήφιων συνταξιούχων του δημοσίου τομέα στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και παράλληλα να αυξηθεί ο ρυθμός εξυπηρέτησης τους.

Ήδη, ο e-ΕΦΚΑ, εκτιμά ότι έχει βελτιώσει το επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών, έχοντας ενεργοποιήσει 107 ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Έμφαση έχει δοθεί στα άτομα της τρίτης ηλικίας, αλλά και στα Άτομα με Αναπηρίες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ