Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
16.5 C
Athens

ΕΦΚΑ: Ενημέρωση ασφαλισμένων πριν βγουν στη σύνταξη – Έναρξη πιλοτικής διαδικασίας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κώστα Μενουδάκο πραγματοποίησε ο διοικητής του ΕΦΚΑ, Αλέξανδρος Βαρβέρης, ενόψει της νέας υπηρεσίας που θα ενημερώνει τους συνταξιούχους, έξι μήνες πριν υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης.

Πρόκειται για μια πιλοτική διαδικασία σύμφωνα με την οποία θα ενεργοποιείται τηλεφωνική ενημέρωση (alert) από τον Φορέα προς τον εν δυνάμει συνταξιούχο. Μια διαδικασία που στοχεύει στην έγκαιρη ενημέρωση του ενδιαφερόμενου, ώστε έγκαιρα να μπορεί ο ασφαλισμένος να συγκεντρώνει τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσει στις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να εκδοθεί η σύνταξή του.

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, 7 Νοεμβρίου, η πλευρά του ΕΦΚΑ επισήμανε ότι θα διασφαλιστούν η δέουσα προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στους εν δυνάμει συνταξιούχους που θα ενημερώνονται. Η εν λόγω υπηρεσία, προγραμματίζεται από τον Φορέα, να ξεκινήσει πιλοτικά στις αρχές του 2024, με τους ασφαλισμένους του Δημοσίου να είναι οι πρώτοι που θα λάβουν τέτοια ενημερωτικά τηλεφωνήματα.

Μέσω της νέας υπηρεσίας επιδιώκεται, αφενός να αποφευχθεί κάθε ταλαιπωρία του ασφαλισμένου, αφετέρου να εκδοθεί ταχύτερα η σύνταξή του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ