Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
17.4 C
Athens

Εργασιακό… κάτεργο στην Λευκάδα: 12 ώρες δουλειά 7 ημέρες την εβδομάδα!

Στον… Μεσαίωνα έχουν γυρίσει οι εργασιακές σχέσεις,  για όσους δουλεύουν στον τουρισμό, στο διάσημο Νυδρί της Λευκάδας! Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), κάποιοι εργοδότες της περιοχής, έχουν συνεννοηθεί μεταξύ τους και έχουν επιβάλλει άτυπη εργασία 12 ώρες την ημέρα, χωρίς ρεπό, δηλαδή 7 ημέρες την εβδομάδα! Πρόκειται για σύγχρονο κάτεργο που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή, με την επίσημη Πολιτεία να είναι απούσα.

Οι καταγγελίες που έχει στη διάθεσή της η ΠΟΕΕΤ, κάνουν λόγο, ακόμα χειρότερα, για υποδηλωμένη εργασία, αφού τα ένσημα που αποδίδονται είναι όσα θέλουν οι εργοδότες και όχι όσα πρέπει! Μάλιστα, ειδικά στις βραδινές βάρδιες ούτε λόγος για ασφάλιση. Όλοι οι εργαζόμενοι δουλεύουν αδήλωτοι…

Η Ομοσπονδία, θέλοντας να περιγράψει ανάγλυφα αυτή την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο Νυδρί, γνωστοποίησε ότι υπάρχουν καταγγελίες από εργαζόμενους που τονίζουν ότι από τώρα,  κάποιοι εργοδότες τους ζητούν να τους επιστρέψουν δώρα και επιδόματα αδείας, με την γνωστή ανάληψη από τα ΑΤΜ. Μάλιστα, το θέτουν και ως προϋπόθεση για να έχουν οι εργαζόμενοι αυτοί, δουλειά και του χρόνου!

Είναι τόσο καλά οργανωμένο το κύκλωμα,  ώστε οι εργοδότες, έχουν δημιουργήσει μέχρι και «ομάδα επικοινωνίας στα social media για να ενημερώνονται μεταξύ τους για τυχόν ελέγχους» και φυσικά να τους αποφεύγουν!

Όλα τα παραπάνω με την άγνοια του υπουργείου Εργασίας, αλλά και του ΣΕΠΕ. Γι’ αυτό και η ΠΟΕΕΤ ζητάει να πραγματοποιηθούν έλεγχοι,  τόσο από τον τοπικό ΣΕΠΕ,  όσο και από κλιμάκιο από τα κεντρικά της Αθήνας.  Μάλιστα προτείνουν οι έλεγχοι να διεξαχθούν και κατά τις νυχτερινές ώρες, ώστε να υπάρξουν χειροπιαστά αποτελέσματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ