Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
17.4 C
Athens

Εργασιακή ζούγκλα: Προϊστάμενος έδειρε εργαζόμενο-ταχυμεταφορέα!

Προϊστάμενος πλάκωσε στο ξύλο εργαζόμενο, επειδή ο τελευταίος δεν έφερε σε πέρας το σύνολο της δουλειάς που είχε αναλάβει! Μάλιστα, έφτασε στο σημείο, να του σπάσει τη μύτη!

Το απίστευτο περιστατικό ξυλοδαρμού εργαζόμενου, από τον εργοδότη του, έλαβε χώρα χθες Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, στα Γλυκά Νερά. Θλιβεροί πρωταγωνιστές ήταν ένας εργαζόμενος-ταχυμεταφορέας, της εταιρίας courier Γενική Ταχυδρομική και ο προϊστάμενός του.

Η σχετική καταγγελία έγινε από το συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων- Ταχυμεταφορέων Αττικής και αφορά το πρακτορείο της Γενικής Ταχυδρομικής. Το περιστατικό συνέβη στη λήξη της βάρδιας όταν ο εργαζόμενος πήγε να παραδώσει τα δέματα που είχαν περισσέψει. Εκεί, ο προϊστάμενος διαπίστωσε ότι είχαν παραδοθεί μόλις…70 δέματα από τα 160 που έπρεπε. Αποτέλεσμα ήταν να διαπληκτιστεί με τον εργαζόμενο και να του σπάσει τη μύτη!

Το συνδικάτο μιλάει ανοιχτά για «εργοδοτική βία», που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του εργαζόμενου. Καταγγέλλουν δε ότι το τελευταίο έτος, ο κλάδος των ταχυμεταφορών υποφέρει από την εντατικοποίηση της εργασίας.

Με αφορμή το συμβάν, ζητείται από την κυβέρνηση να υιοθετήσει τις προτάσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων για την προστασία της υγείας, της ασφάλειας και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου, την τελευταία διετία έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 16 εργαζόμενοι στον κλάδο από τροχαία δυστυχήματα. Την ίδια στιγμή, παρά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται εν μέσω πανδημίας, διαπιστώνεται ραγδαία αύξηση των φαινομένων μη τήρησης των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, ανασφάλιστη ή υποασφαλισμένη εργασία, εντατικοποίηση και εξαντλητικά ωράρια, μη πληρωμή δώρων, νυχτερινών, αργιών μέχρι απειλές, ξυλοδαρμοί και αδικαιολόγητες απολύσεις εργαζόμενων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ