Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.1 C
Athens

Εργαζόμενοι στο φάρμακο: Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη φέρνει εργασιακό Μεσαίωνα

Τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις, κάνουν οι εργαζόμενοι στο φάρμακο για την πορεία της αγοράς εργασίας, εάν ψηφιστεί και εφαρμοστεί το εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση.

«Εργασιακό Μεσαίωνα» εκτιμούν οι εργαζόμενοι στο φάρμακο ότι θα δημιουργήσει το νομοσχέδιο Χατζηδάκη! Με ηχηρή παρέμβαση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών Συναφών Επαγγελμάτων-Κλάδων (ΠΟΣΥΦΕ-ΣΕΚ), υπογραμμίζει την ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, με την ισχυροποίηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας. Παράλληλα, προσθέτει ότι με τον τρόπο αυτό θα συμπιεστούν οι μισθοί, καθώς η γενική ανεργία κυμαίνεται στα επίπεδα άνω του 20%, αφού θα αμβλυνθούν και οι αντιστάσεις σχετικά με τη διατήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για επικράτηση «του νόμου της ζούγκλας», αφού καταργείται η συλλογική δράση και τα συνδικάτα μπαίνουν στο περιθώριο.

Ειδική αναφορά γίνεται στη μετατροπή του ΣΕΠΕ σε ανεξάρτητη αρχή. Όπως επισημαίνεται, με τον τρόπο αυτό θα εκτελούνται οι εντολές της εκάστοτε κυβέρνησης, αλλά η ευθύνη δεν θα μεταφέρεται στην πολιτική ηγεσία! «Η δήθεν αναβάθμιση του ΣΕΠΕ σε ανεξάρτητη αρχή, στην ουσία τον αδρανοποιεί και οι μεγάλες επιχειρήσεις – αλυσίδες θα μετατρέπουν το 8άωρο σε 10άωρο και εργασιακή γαλέρα».

Σε σχέση με τη ρύθμιση του χρόνου εργασίας, η ΠΟΣΥΦΕ-ΣΕΚ επισημαίνει ότι στο εξής θα πραγματοποιείται με ανισοβαρή δύναμη και ισχύ σε βάρος του εργαζόμενου. «Από τη μία η λεόντειος δύναμη της εργοδοσίας και από την άλλη η αδύναμη σχέση του εργαζόμενου». «Ο εργαζόμενος έχει μπροστά του το φάσμα της απόλυσης και τον Καιάδα της ανεργίας σε περίπτωση που αρνηθεί την… ευγενική προσφορά της εργασιακής γαλέρας», τονίζεται χαρακτηριστικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ