Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
18.6 C
Athens

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνηση για το «φιάσκο» με τα δωρεάν φάρμακα στους χαμηλοσυνταξιούχους!

Πυρ ομαδόν εξαπέλυσε η αξιωματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για το «αλαλούμ» που επικράτησε με τη διατήρηση ή μη της ευνοϊκής ρύθμισης για τα φάρμακα σε χαμηλοσυνταξιούχους.

Η επιλογή του πρωθυπουργού να παρέμβει προσωπικά και να διορθώσει την επιλογή του υπουργού του, έτυχε σκληρής κριτικής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, τονίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης σύρθηκε πίσω από την πρότασή του, για τα φάρμακα των χαμηλοσυνταξιούχων. Υπενθυμίζει δε ότι «πριν από λίγες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με την οποία δινόταν η δυνατότητα παράτασης για ένα χρόνο στη δωρεάν χορήγηση φαρμάκων στους χαμηλοσυνταξιούχους.»

Στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκτιμούν ότι «μετά την κοινωνική κατακραυγή και μπροστά στο ενδεχόμενο 600.000 χαμηλοσυνταξιούχοι να πληρώνουν από την τσέπη τους από το νέο έτος φάρμακα που ήταν δωρεάν, αναγκάστηκε τελικά να συρθεί πίσω από αυτό που διεκδικούσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και που ο ίδιος αρνιόταν πεισματικά. Και μάλιστα, να το εμφανίσει σήμερα με τυμπανοκρουσίες ως προσωπική του επιλογή. Για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει ότι η υποκρισία και η πολιτική εξαπάταση είναι η δεύτερή του φύση».

Από κοντά και το ΚΙΝΑΛ που υπέβαλλε ερώτηση στη Βουλή τονίζοντας μεταξύ άλλος ότι «ο ένας (ΣΥΡΙΖΑ) έκοψε το ΕΚΑΣ και ο άλλος (ΝΔ) τα δωρεάν φάρμακα στους μικροσυνταξιούχους»

Μάλιστα, το ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι «η  Κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο αρνείται πεισματικά την στήριξη των μικροσυνταξιούχων, με τον Υπουργό Εργασίας να απαντά αρνητικά σε κάθε πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για θέσπιση νέου ΕΚΑΣ ή ακόμη και κατώτερου πλαφόν στις συντάξεις, αλλά ταυτόχρονα, αδιαφορεί για την υγεία τους αφού δεν φρόντισε να διασφαλίσει ούτε την ελάχιστη παροχή της χωρίς συμμετοχή χορήγηση των φαρμάκων μετά την 01/01/2021»

Υπενθυμίζεται ότι μετά το σάλο που προκλήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, γνωστοποίησε ότι με δική του παρέμβαση θα δοθεί παράταση ενός έτους στην ευνοϊκή διάταξη για τα φάρμακα των χαμηλοσυνταξιούχων…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ