Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.2 C
Athens

Επέκταση αναστολών συμβάσεων σε Αύγουστο και Σεπτέμβριο – Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Δημοσιεύθηκε από το υπουργείο Εργασίας, η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), σύμφωνα με την οποία επεκτείνεται σε συγκεκριμένους κλάδους το δικαίωμα ένταξης εργαζομένων σε καθεστώς αναστολής σύμβασης και για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Στην ίδια ΠΝΠ εμπεριέχονται τροποποιήσεις και στη λειτουργία του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» σε μια προσπάθεια να διευκολυνθούν οι εποχικοί εργαζόμενοι.

Πιο αναλυτικά:

  • Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, στις αεροπορικές και ακτοπλοϊκές μεταφορές, στις χερσαίες μεταφορές, στον επισιτισμό, στον πολιτισμό και στον αθλητισμό, αποκτούν το δικαίωμα να θέτουν ή να παρατείνουν σε αναστολή σύμβασης, εργαζομένους, για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Το ανώτατο χρονικό διάστημα αναστολής, είναι 30 ημέρες. Επίσης, οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν σε αναστολή το μέρος ή το σύνολο των εργαζομένων.

Για το πρόγραμμα «Συν-Εργασία», τονίζεται ότι η εφαρμογή του αφορά εργαζόμενους που έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης, έως και την ημερομηνία δημοσίευσης της ΠΝΠ. Άρα, εντάσσει και τυχόν εποχικά απασχολούμενους, οι οποίοι μπορεί να προσλήφθηκαν τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο. Η χρήση του προγράμματος μπορεί να γίνει από τους εργοδότες για έναν ή περισσότερους μήνες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ