Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
17.8 C
Athens

Εξαίρεση από το Τέλος Επιτηδεύματος: Ειδικό έντυπο από την ΕΡΓΑΝΗ

Ειδικό έντυπο, για να μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις, αναφορικά με την εξαίρεση από το τέλος επιτηδεύματος, θα παρέχεται στο εξής στις επιχειρήσεις μέσω το Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) ΕΡΓΑΝΗ.

Το έντυπο αυτό θα είναι διαθέσιμο ώστε  να μπορεί να αξιοποιηθεί από τις επιχειρήσεις, από την ερχόμενη Παρασκευή 4 Αυγούστου και  μετά. Αφορά επιχειρήσεις που κατά το τελευταίο φορολογικό έτος, έχουν προβεί σε αύξηση των θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, κατά τουλάχιστον 25%, συγκριτικά με το αμέσως προηγούμενο έτος. Θα μπορούν να κάνουν χρήση του εν λόγω εντύπου, στην περίπτωση που οι επιχειρήσεις αυτές δεν έλαβαν σχετική ενημέρωση από την ΑΑΔΕ, με αντίστοιχο μήνυμα στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο.

Με τον τρόπο αυτό, θα μπορούν οι επιχειρήσεις να υποβάλλουν ένσταση, σε σχέση με την ορθότητα των στοιχείων για θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης που τηρούνται στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. Με την υποβολή της οι αρμόδιες υπηρεσίες αναλαμβάνουν την υποχρέωση να πραγματοποιήσουν έλεγχο επί αυτών των στοιχείων. Ουσιαστικά, η υποβολή της ένστασης αφορά μόνο τις περιπτώσεις εκείνες, όπου τα πραγματικά στοιχεία των θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, δεν συμφωνούν με εκείνα που τηρούνται στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Για το λόγο αυτό, καλούνται οι επιχειρήσεις, πριν κάνουν χρήση του εντύπου υποβολής ένστασης, να ανατρέχουν στις αναλυτικές οδηγίες που είναι θα είναι διαθέσιμες στον πίνακα ανακοινώσεων του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ