Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
20.3 C
Athens

ΕΛΤΑ: Καθυστέρηση στις πληρωμές χιλιάδων συντάξεων

Οι καταβολές χιλιάδων συντάξεων σε 15 περιοχές της χώρας, που πραγματοποιούνται μέσω ΕΛΤΑ, πρόκειται να καθυστερήσουν. Αιτία είναι η κυβερνοεπίθεση που δέχτηκαν προ ημερών τα ΕΛΤΑ. Ως αποτέλεσμα, παρουσιάστηκε αργοπορία στην μεταφορά ποσών που αντιστοιχούν σε συντάξεις. Έτσι, είναι πιθανό να προκύψουν καθυστερήσεις στην καταβολή χιλιάδων συντάξεων, χωρίς ακόμα να προσδιοριστεί πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση!

Οι περιοχές που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα είναι: Χαλκίδα, Τρίκαλα, Σύρος, Πρέβεζα, Μεσολόγγι, Λάρισα, Κόρινθος, Κοζάνη, Κιλκίς, Καρπενήσι, Καρδίτσα, Καλαμάτα, Καβάλα, Έδεσσα και Άρτα.

Το θέμα αναδείχτηκε από ανακοίνωση των ΕΛΤΑ που αναγνωρίζουν ουσιαστικά το πρόβλημα. Παρέμβαση για την πολύ σοβαρή υπόθεση, έγινε από την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τομεάρχη Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μαζί με τον Μάριο Κάτση, τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έκαναν λόγο για ταλαιπωρία δίχως τέλος και για απόγνωση των συνταξιούχων. «Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να φροντίσει να καταβληθούν άμεσα οι συντάξεις στους χιλιάδες συνταξιούχους που τις λαμβάνουν μέσω ΕΛΤΑ. Μόλις δέκα μέρες μετά την «κυβερνοεπίθεση», τα ΕΛΤΑ προειδοποιούν τώρα για καθυστερήσεις στην καταβολή συντάξεων σε 15 περιοχές της χώρας, εξαιτίας τεχνικής βλάβης στο περιβάλλον υποστήριξης των μηχανογραφικών εφαρμογών γραφείων παρακαταθηκών στην περιφέρεια. Είχαμε εγκαίρως εκφράσει την ανησυχία μας και προειδοποιήσει με ερώτησή μας στη Βουλή ότι μπορεί να υπάρξουν επιπτώσεις και καθυστερήσεις στην καταβολή των συντάξεων. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για το «επιτελικό κράτος» της ΝΔ που μάλιστα επαίρεται για την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών.»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ