Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
17.3 C
Athens

ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης: Έναρξη υποβολής αιτήσεων

Ξεκίνησαν σήμερα, Δευτέρα 22 Μαΐου και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 28 Ιουνίου, οι αιτήσεις προς την ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) για την εισαγωγή σπουδαστών στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Εφήβων και Νέων με Ειδικές Ανάγκες Θεσσαλονίκης (ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης).

Ο αριθμός των εφήβων και των νέων που μπορούν να εισαχθούν στο ΕΚΕΚ ΑμεΑ της ΔΥΠΑ αυξάνεται από 30, σε 40 για φέτος. Οι 32 θα ενταχθούν στο τμήμα εκπαιδεύσιμων και οι υπόλοιποι οκτώ στο τμήμα ασκήσιμων. Όταν ολοκληρωθεί η κατάρτιση, οι σπουδαστές έχουν δικαίωμα να

εγγραφούν σε Κέντρα Προστατευόμενης Εργασίας (ΚΕΠΕ). Η παραμονή στα ΚΕΠΕ διαρκεί 3 έτη για τους εκπαιδεύσιμους και 4 έτη για τους ασκήσιμους.

Τα τμήματα κατάρτισης που θα λειτουργήσουν στο ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης είναι τα εξής:

  1. Εκπαιδεύσιμων με ειδικότητες: Γεωτεχνικού, Κοπτικής Ραπτικής, Ξυλουργικού, Πληροφορικής, για συνολικά έως 32 σπουδαστές. Η φοίτηση διαρκεί συνολικά τέσσερα έτη.
  2. Ασκήσιμων όπου διδάσκονται μαθήματα γενικής παιδείας, κοινωνικών δεξιοτήτων και εργαστήρια Ταπητουργίας – Υφαντικής, Ξυλοτεχνίας, Εργοτεχνίας, Κοπτικής – Ραπτικής και Γεωτεχνικού, για συνολικά έως οκτώ σπουδαστές. Η φοίτηση διαρκεί συνολικά πέντε έτη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ