Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
21.5 C
Athens

ΔΥΠΑ-CISCO: «Έξυπνες και πράσινες» αίθουσες διδασκαλίας

«Έξυπνες και πράσινες» αίθουσες διδασκαλίας δημιουργεί η ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ), σε συνεργασία με την CISCO, στο πλαίσιο της προώθησης δράσεων για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.

Η πρώτη πιλοτική «έξυπνη και πράσινη» αίθουσα διδασκαλίας (smart & green classroom) παρουσιάστηκε στην 2η Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε, μαθητές και εκπαιδευτικοί ανέδειξαν τα οφέλη και τις δυνατότητες που προκύπτουν από τη χρήση του διαδραστικού πίνακα  Cisco Board Pro και την εγκατάσταση ασύρματου δικτύου και «πράσινων» λύσεων υποδομών, μέσω του Cisco Meraki, για την λειτουργική αναβάθμιση της αίθουσας διδασκαλίας.

Η ενίσχυση και αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης αποτελεί βασική προτεραιότητα της ΔΥΠΑ και οι συμπράξεις με κορυφαίες εταιρείες, όπως η CISCO, έχουν ως στόχο οι ΕΠΑΣ να προσφέρουν υψηλού επιπέδου προγράμματα μαθητείας. Στόχος είναι να αξιοποιηθούν και να ενσωματωθούν αναδυόμενες τεχνολογίες στην εκπαιδευτική διαδικασία, παρέχοντας μία πλούσια εμπειρία στους μαθητές και προετοιμάζοντάς τους κατάλληλα για την επαγγελματική αποκατάστασή τους μετά την αποφοίτησή τους.

Η συνεργασία ΔΥΠΑ – CISCO έχει ξεκινήσει ήδη από τον Οκτώβριο του 2020 καθώς είναι μέλη της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ