Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
19 C
Athens

Δ. Μπούρλος για αναδρομικά: Η κυβέρνηση καταργεί ένα βασικό συνταγματικό δικαίωμα (βίντεο)

αναδημοσιεύουμε από το asfalistiko.gr

H πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά των συνταξιούχων εξέτασε και το θέμα των επικουρικών συντάξεων! Άλλωστε το ΕΤΕΑΕΠ συμμετείχε στην πιλοτική δίκη ως διάδικος. Αυτή ήταν η τοποθέτηση του Δημήτρη Μπούρλου, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) με θέμα τα αναδρομικά των συνταξιούχων και τις επικείμενες αγωγές.

Ο γνωστός εργατολόγος, σχολίασε την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, σημειώνοντας ότι έπρεπε να συμπεριλάβει αναδρομικά ποσά «μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2018, γιατί τότε άλλαξε ο νόμος στην ουσία» και όχι να δώσει μόνο για το εντεκάμηνο Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016.

Ο κ. Μπούρλος πρόσθεσε ότι η ερμηνεία που έδωσε η κυβέρνηση στην απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου χωρίς τους συνταξιούχους σε δύο κατηγορίες, σε αυτούς υπέβαλλαν και σε όσους δεν υπέβαλλαν αγωγές και υπογραμμίζει ότι με τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης ότι με την καταβολή των αναδρομικών «χάνεται» κάθε άλλη διεκδίκηση, καταργείται ένα βασικό συνταγματικό δικαίωμα.

Τέλος υπογραμμίζει ότι ο ίδιος δεν θα πρότεινε στους συνταξιούχους να παραιτηθούν από τα όποια αναδρομικά έχουν να λάβουν γιατί δεν υφίσταται νομικά «παραίτηση από συνταξιοδοτική παροχή».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ