Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
21.2 C
Athens

Δικαίωση ΕΝΔΙΣΥ! Έρχονται αναδρομικά στον επανυπολογισμό των συντάξεων και στην παράλληλη ασφάλιση (Δελτίο Τύπου)

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), μετά από έναν πολύχρονο αγώνα, αισθάνεται δικαιωμένο. Όπως παραδέχτηκε η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, ο ΕΦΚΑ πρόκειται να καταβάλλει στο τέλος του μήνα, αναδρομικά σε συνταξιούχους με παράλληλη ασφάλιση και επανυπολογισμό των συντάξεων! Έτσι, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, θα αρχίσουν χιλιάδες δικαιούχοι να λαμβάνουν τα ποσά που τους αναλογούν, για τους οποίους δεν είχε εφαρμοστεί ο ΝΟΜΟΣ…

Υπενθυμίζεται ότι το ΕΝΔΙΣΥ υπέβαλε εξώδικο και μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα και ο ΕΦΚΑ αναγκάστηκε να εφαρμόσει τον ΝΟΜΟ. Σε πρώτη φάση, φαίνεται πως τα αναδρομικά θα δοθούν σε συνταξιούχους από τον ΗΣΑΠ, την πρώην Ολυμπιακή, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και τις Τράπεζες, που αφορούν τον επανυπολογισμό των συντάξεων. Όλες εκείνες οι κατηγορίες συνταξιούχων δηλαδή, που επανειλημμένα είχε αναδείξει το ΕΝΔΙΣΥ, δίνοντας καθημερινό αγώνα για να δικαιωθούν.

Επίσης, τα αναδρομικά για παράλληλη ασφάλιση που δίνονται, αφορούν όσους έλαβαν τη σύνταξή τους, μετά την 13η Μαΐου 2016 (ημερομηνία έναρξης του Ν.4387/16, γνωστού και ως νόμου Κατρούγκαλου), καθώς από τότε προβλέφθηκε η καταβολή σχετικής προσαύξησης. Έως και πριν από μερικούς μήνες οι προσαυξήσεις δεν είχαν δοθεί. Μετά από αλλεπάλληλες πιέσεις του ΕΝΔΙΣΥ, τέθηκε σε ισχύ το απαραίτητο λογισμικό από τον ΕΦΚΑ για να ξεκινήσει η σταδιακή καταβολή των προσαυξήσεων, σε μικρή μερίδα συνταξιούχων. Όπως φαίνεται, ξεκινάει τώρα και η καταβολή των αναδρομικών τους.

Την ίδια στιγμή όμως, το ΕΝΔΙΣΥ δεν ξεχνάει ότι ο αγώνας για την τελική δικαίωση των συνταξιούχων, αναφορικά με την παράλληλη ασφάλιση, δεν τελειώνει εδώ, και ότι ο επανυπολογισμός δεν έχει γίνει σε χιλιάδες συνταξιούχους. Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι, με έναρξη καταβολής σύνταξης πριν από το «νόμο Κατρούγκαλου», οι οποίοι επίσης υπόκεινται στο καθεστώς της παράλληλης ασφάλισης. Το ΕΝΔΙΣΥ διεκδικεί δυναμικά να δοθούν προσαυξήσεις και αναδρομικά και σε αυτούς τους συνταξιούχους. Δεν θα υποχωρήσουμε μέχρι την τελική δικαίωση.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος                                               Η Γ. Γραμματέας

Ν. Χατζόπουλος                                           Π. Μουρίκη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ