Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
17.9 C
Athens

ΓΣΕΒΕΕ σε Γεωργιάδη: Ρύθμιση 120 δόσεων για χρέη προς τα Ταμεία προτείνουν οι επαγγελματοβιοτέχνες

Πρόταση για νέα ρύθμιση 120 δόσεων, που θα καλύπτει το σύνολο των χρεών, μιας και η ισχύουσα των 36 ή 72 δόσεων κινείται σε πολύ μέτρια επίπεδα, κατέθεσαν οι επαγγελματοβιοτέχνες στον υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες, το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ αποκάλυψε ότι είναι κάτω από 7.000 οι οφειλέτες που έχουν ενταχθεί στην τρέχουσα ρύθμιση, ενώ υπερβαίνουν τις 200.000 όσοι έχουν δημιουργήσει χρέη την περίοδο από τον 11ο του 2021 έως και τον 2ο του 2023. Όμως αδυνατούν να ενταχθούν στη ρύθμιση, αφού τα προγενέστερα χρέη και ειδικά όσα δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας μένουν εκτός διαδικασίας.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των επαγγελματοβιοτεχνών τα χρέη διογκώνονται και λύση θα μπορούσε να είναι η εφαρμογή μιας νέας ρύθμισης, 120 δόσεων. Πρόκειται για ανάλογο πρόβλημα με εκείνο που έχουν και οι οφειλέτες με χρέη προς την Εφορία.

Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, υπογράμμισε ότι από τη νέα θέση που κατέχει «υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα να υλοποιήσουμε μαζί με τους ανθρώπους της αγοράς για να λειτουργήσουν όλα καλύτερα, να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των εργαζομένων και να ωφεληθεί η λειτουργία των επιχειρήσεων.»

Οι επαγγελματοβιοτέχνες επισήμαναν επίσης τη λειτουργία της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, καθώς πρέπει να υπάρξουν ξεχωριστές διαβουλεύσεις ανά κλάδο, με τις ιδιαιτερότητες που έχει το κάθε επάγγελμα. Ειδικά για τις ελλείψεις σε προσωπικό και για τυχόν πρόσληψη εργαζομένων από τρίτες χώρες, η ΓΣΕΒΕΕ υπογράμμισε ότι είναι δύσκολη διαδικασία καθώς χρειάζονται εξειδικευμένα στελέχη. Τονίστηκε ότι δεν είναι όλοι εργάτες γης, καθώς δεν μπορεί κάποιος που δεν μιλάει ελληνικά να εργαστεί ως σερβιτόρος, ούτε κάποιος που δεν γνωρίζει την ελληνική κουζίνα, να δουλέψει ως μάγειρας…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ