Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
17.1 C
Athens

Η «μετωπική» Κυβέρνησης-Συνδικάτων, φέρνει πιο κοντά τη Γενική Απεργία στις 3 Ιουνίου

Έτοιμο για «μετωπική σύγκρουση» με την Κυβέρνηση μοιάζει το συνδικαλιστικό κίνημα. Με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο, στα συνδικάτα επικρατεί αναβρασμός. Η τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη και στο προεδρείο της ΓΣΕΕ απλώς επιβεβαίωσε την διάσταση απόψεων που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ήδη, προγραμματίζεται νέος γύρος κινητοποιήσεων, που εκκινούν από αυτή την Κυριακή και αναμένεται να κορυφωθούν στις αρχές του επόμενου μήνα. Άλλωστε, μόλις την Πέμπτη η ΑΔΕΔΥ εξήγγειλε 24ωρη απεργία για τις 3 Ιουνίου, καλώντας παράλληλα όλες τις Ομοσπονδίες να συμπορευτούν την ίδια ημερομηνία, μιας και τότε αναμένεται να κατατεθεί το «επίμαχο» νομοσχέδιο, προς ψήφιση στη Βουλή. Εάν κάτι τέτοιο συμβεί τότε θα υπάρξει Γενική Απεργία, άρα θα «παγώσουν» ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας. Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν από την ΓΣΕΕ την ερχόμενη εβδομάδα, όταν και θα συγκληθούν τα όργανα της Ομοσπονδίας. Την ερχόμενη Τρίτη πάντως, 25 Μαΐου, η Συνομοσπονδία θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου, για να αποδομήσει «κομμάτι-κομμάτι», όλο το νομοσχέδιο…

Εξάλλου, την ερχόμενη Κυριακή, 23 Μαΐου, θα υπάρξει «αναθέρμανση» των κινητοποιήσεων με την απεργία που έχει εξαγγείλει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ). Βασικό αίτημα είναι να προστατευθεί η αργία της Κυριακής. Την ερχόμενη Τετάρτη εξάλλου, 26 Μαΐου, η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει στα Προπύλαια, συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου, στις 6 το απόγευμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ