Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
13 C
Athens

Αχτσιόγλου: Ο Βρούτσης «θυμήθηκε» την τηλεργασία με πέντε μήνες καθυστέρηση!

Για καθυστέρηση πέντε μηνών, κατηγορεί η Έφη Αχτσιόγλου τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση για να νομοθετήσει τις διατάξεις εκείνες που θα προστατεύουν όσους δουλεύουν με το μοντέλο της τηλεργασίας. Η αρμόδια τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει ότι η σημερινή ηγεσία του αρμόδιου υπουργείο επέδειξε «καθυστερημένα αντανακλαστικά» για ένα θέμα που αφορά την προστασία των εργαζομένων.

«Επί πέντε μήνες, μετά τα μέτρα ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας, και ενώ οι επιχειρήσεις είχαν αποκτήσει με απόφαση της κυβέρνησης τη δυνατότητα να επιβάλλουν μονομερώς τηλεργασία, το υπουργείο άφησε χωρίς κανέναν έλεγχο και κανόνες την εφαρμογή της οδηγώντας σε γενικευμένη κατάχρηση», υπογράμμισε η κυρία Αχτσιόγλου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε εγκαίρως ότι τα νέα δεδομένα στην αγορά εργασίας επιβάλλουν τη διαμόρφωση ενός αυστηρού πλαισίου εφαρμογής και ελέγχου της τηλεργασίας, το οποίο θα προστατεύει απόλυτα τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων, την τήρηση του ωραρίου, την προσωπική και οικογενειακή ζωή τους. Έχουμε ήδη καταθέσει, δημόσια, τέσσερις άξονες με αναγκαία μέτρα και αυστηρούς κανόνες εφαρμογής της τηλεργασίας», πρόσθεσε.

 Η τέως υπουργός Εργασίας, κατηγορεί τον κ. Βρούτση, ότι ένα τόσο σημαντικό θέμα, το « χειρίζεται με επικοινωνιακά κριτήρια ένα ακόμη σοβαρό θέμα, αντί να προαναγγέλλει μέτρα έπρεπε να τα έχει ήδη λάβει. Για το πραγματικό περιεχόμενο του νομοσχεδίου θα αναμένουμε την κατάθεσή του, χωρίς μεγάλες προσδοκίες από την κυβέρνηση της μείωσης μισθών και της ακραίας ελαστικοποίησης της εργασίας. Μέχρι τότε -για τον κ. Βρούτση- οι εργαζόμενοι σε καθεστώς τηλεργασίας μπορούν να περιμένουν»…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ