Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23.1 C
Athens

Αυξήσεις 8% στα αναπηρικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

Αύξηση κατά 8% σε όλα τα αναπηρικά επιδόματα που χορηγούνται σε περίπου 190.000 δικαιούχους, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι σχετικές εξαγγελίες έγιναν κατά τη διάρκεια συνεδρίου για την ελληνική οικονομία με τίτλο «Ανθεκτικότητα, Πρόοδος, Προοπτική», που διοργανώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.

«Έχουμε αποδείξει την φροντίδα για τους πιο ευάλωτους και ξέροντας ότι οι αναπηρικές συντάξεις αυξήθηκαν, η αλήθεια είναι ότι δεν τις ακολούθησαν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ. Γι’ αυτό ως τελευταία συμβολική πράξη της παρούσας κοινοβουλευτικής θητείας, αποφάσισα την άμεση αύξηση κατά 8% στα αναπηρικά επιδόματα ενισχύοντας 200.000 συμπολίτες μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης ανοίγοντας την ομιλία του είπε πως «επιβιώνει καλύτερα αυτός που προσαρμόζεται στις αλλαγές. Αυτό συνοψίζει τα όσα έγιναν τα τελευταία 4 χρόνια». Πρόσθεσε δε ότι ο ελληνικός λαός κατάφερε να κάνει «άλματα τα βήματά του ώστε να κερδίσει τον χαμένο χρόνο και να είναι σήμερα η Ελλάδα η ευχάριστη έκπληξη της Ευρώπης».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμη πως υπάρχει αισιοδοξία ότι η ελληνική οικονομία θα διατηρήσει το θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη, παρά τους φόβους για πιέσεις διεθνώς. «Ο δείκτης της ανάπτυξης όμως δεν είναι αυτοσκοπός, είναι μία παράμετρος ευημερίας» είπε, υπενθυμίζοντας ότι κατά την τελευταία τετραετία δημιουργήθηκαν 300.000 θέσεις εργασίας, με την απασχόληση να αυξάνεται περισσότερο στους νέους και τις γυναίκες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ