Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.1 C
Athens

Απλήρωτοι τον Δεκαπενταύγουστο οι εργαζόμενοι σε τουρισμό και επισιτισμό που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης…

Απλήρωτοι και τον Δεκαπενταύγουστο θα μείνουν οι χιλιάδες εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης και προέρχονται από τους κλάδους του τουρισμού και του επισιτισμού! Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία του κλάδου (ΠΟΕΕΤ) το υπουργείο Εργασίας, αποφάσισε να καταβάλλει την Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού (534 ευρώ) για τις αναστολές των συμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν το μήνα Ιούλιο, το διάστημα 20-29 Αυγούστου! Έτσι, πρακτικά, περίπου 200.000 εργαζόμενοι (170.000 από τον τουρισμό και άλλοι 30.000 από τον επισιτισμό), θα μείνουν απλήρωτοι για άλλη μια φορά…

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ η «ιστορία επαναλαμβάνεται». Η Ομοσπονδία τονίζει ότι η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και το Πάσχα, αλλά και με τις καταβολές των αποζημιώσεων για το μήνα Ιούνιο. «Δεν είναι η πρώτη φορά που μας αντιμετωπίζετε κατά αυτόν τον τρόπο! Το Πάσχα μας αφήσατε απλήρωτους! Τα λεφτά του Ιουνίου μας τα δώσατε τέλος Ιουλίου! Τώρα μας πληρώνετε τέλος Αυγούστου!»

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι όσοι εργαζόμενοι του επισιτισμού κατάφεραν να μπουν στις ρυθμίσεις του ΟΑΕΔ, είναι απλήρωτοι, «σε πολλές περιπτώσεις για δύο μήνες». Στο πλαίσιο αυτό, αναρωτιέται η Ομοσπονδία πότε θα δουν «το χρώμα του χρήματος», όσοι «δεν έχουν πληρωθεί ακόμα την αναστολή Ιουνίου και αυτοί που πήραν λιγότερα χρήματα…»

Γι’ αυτό και η ΠΟΕΕΤ εύχεται στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «Χρόνια πολλά και Καλή Παναγιά», αλλά ταυτόχρονα προαναγγέλλει «καλή αντάμωση στους δρόμους το επόμενο διάστημα!»

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ