Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
16 C
Athens

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία, αντί στάσης εργασίας, την Τετάρτη για το εργασιακό νομοσχέδιο

Η αρχική απόφαση ήθελε να διεξαχθεί στάση εργασίας. Η νεότερη στάθμιση των δεδομένων όμως, δεν άφησε πολλά περιθώρια στην ΑΔΕΔΥ. Έτσι, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας, προκήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη, 16 Ιουνίου, πιθανή ημερομηνία ψήφισης του εργασιακού νομοσχεδίου.

Ταυτόχρονα, άλλαξε και ο χρόνος του συλλαλητηρίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 4 το απόγευμα.

Στο μεταξύ συνεδριάζει και το ΕΚΑ, ώστε να επανεξετάσει με τη σειρά του, τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί για την Τετάρτη. Υπενθυμίζεται ότι το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Αθήνας, επίσης έχει λάβει απόφαση για στάση εργασίας.

Όλα αυτά, ενώ η ΓΣΕΕ δεν έχει αποφασίσει ακόμα, ποια θα είναι η κινητοποίηση που θα προκηρύξει για την ίδια μέρα. Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας έχει προγραμματιστεί για σήμερα Δευτέρα 14 Ιουνίου, μόλις 48 ώρες πριν από την ψηφοφορία της Τετάρτης…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ