Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
13.1 C
Athens

Έρχεται νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού: Επίσπευση υποβολής αιτήσεων

Τις αμέσως επόμενες ημέρες ετοιμάζεται το υπουργείο Εργασίας για να εκκινήσει το νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, που προσφέρει από την 1η Αυγούστου 2023 έως και την 31η Ιουλίου 2024 φτηνές διακοπές σε έως 300.000 δικαιούχους.

Η επίσπευση υποβολής αιτήσεων στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα κρίνεται απαραίτητη ώστε να γνωστοποιηθούν τα κριτήρια επιλογής, που θα είναι ευνοϊκότερα για τους μακροχρόνια ανέργους. Ειδικά για τη συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών θα τηρηθούν τα όρια που υπάρχουν για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης. Επίσης, στόχος είναι να ξεκαθαριστεί προς όσους έχουν στη διάθεσή τους, τα τρέχοντα κουπόνια του Κοινωνικού Τουρισμού, ότι το χρονικό περιθώριο που έχουν για να τα αξιοποιήσουν είναι έως την 31η Ιουλίου 2023. Σε διαφορετική περίπτωση, αν τα κουπόνια μείνουν αναξιοποίητα, οι δικαιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για τις επόμενες δύο χρονιές, θα αποκλείονται από τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού, ακόμα και αν πληρούν τις προϋποθέσεις για να καταστούν δικαιούχοι. Υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τις 200.000 τα κουπόνια που ακόμα δεν έχουν αξιοποιηθεί και πλέον απομένει ένα δίμηνο για να χρησιμοποιηθούν.  Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που θα επιλέξουν από το Μητρώο Παρόχων που είναι σε ισχύ. Οι διανυκτερεύσεις γίνονται 10, αν πρόκειται για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου. Εάν επιλεχθούν καταλύματα στη Β. Εύβοια, τότε αυξάνονται σε 12, οι διανυκτερεύσεις.

Ταυτόχρονα έως το τέλος Ιουνίου προγραμματίζεται να τεθεί σε ισχύ και το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους». Οι δικαιούχοι θα μπορούν να αποκτήσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, για να την χρησιμοποιήσουν σε όποια κατάλυμα επιθυμούν. Το ποσό της επιδότησης είναι 150 ευρώ ανά δικαιούχο και φτάνει στα 200 ευρώ, μόνο εάν πρόκειται για ΑμεΑ. Οι δικαιούχοι θα προκύψουν με κλήρωση, που θα αναμένεται να πραγματοποιηθεί περίπου μία εβδομάδα μετά τη λήξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ