Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
14.8 C
Athens

Η Ώρα των Συνταξιούχων – Λάθη στις απονομές συντάξεων από δικηγόρους και λογιστές (video)

Σωρεία λαθών καταγράφονται στον ΕΦΚΑ από τους δικηγόρους και τους λογιστές, που έχουν προστεθεί στην διαδικασία της απονομής των συντάξεων. Η Ώρα των Συνταξιούχων, αποκάλυψε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Φορέα, αναγκάζονται να επανελέγχουν τις οριστικές αποφάσεις συνταξιοδότησης, που εκδίδουν οι δικηγόροι και οι λογιστές, για να αποτραπούν τυχόν λάθη που θα καταλήξουν στους ίδιους τους δικαιούχους, δηλαδή τους συνταξιούχους.

Η προβληματική κατάσταση που έχει περιέλθει ο ΕΦΚΑ, γίνεται ακόμα χειρότερη και από το γεγονός ότι για το ζήτημα του επανυπολογισμού των συντάξεων, πλησιάζει η ώρα του Εισαγγελέα. Μετά τις μηνύσεις που υποβλήθηκαν, το λόγο έχει η Δικαιοσύνη, για να ελέγξει τα ποσά που δόθηκαν στους συνταξιούχους και να διορθώσει τα όποια λάθη έχουν γίνει.

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η… φυγή των συμβασιούχων, που επίσης είχαν αναλάβει την ευθύνη της απονομής των συντάξεων, για να ολοκληρωθεί το μπάχαλο που επικρατεί. Από τους 100 που είχαν προσληφθεί στα τέλη Ιανουαρίου, σχεδόν οι μισοί έχουν παραιτηθεί, μιας και διαφωνούν με τις συμβάσεις που κλήθηκαν να υπογράψουν. Συμβάσεις που ορίζουν μεταξύ άλλων, ότι  θα χάνουν το μισθό τους οι συμβασιούχοι, όταν δεν θα πιάνουν τους στόχους των συνταξιοδοτικών φακέλων που έχουν οριστεί!

Δείτε εδώ την εκπομπή:

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ