Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.1 C
Athens

Εργαζόμενη έγκυος απολύθηκε από super market

Έγκυος απολύθηκε από γνωστή αλυσίδα super market στη Θεσσαλονίκη! Η σχετική καταγγελία αυτής της τόσο σκληρής και απάνθρωπης απόφασης, έγινε επίσημα από τον Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ένωση». Επισημαίνεται το καταχρηστικό της διαδικασίας, αφού η συγκεκριμένη εργαζόμενη βρισκόταν σε καθεστώς προστασίας της μητρότητας μετά τον τοκετό του πρώτου (νεκρού) βρέφους της, ενώ ήταν έγκυος στο δεύτερο.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην δυτική Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν πληροφορίες όμως από την πλευρά της εργοδοσίας ότι η επίκληση της εγκυμοσύνης της εργαζομένης ίσως να ήταν ψευδής, με σκοπό την προστασία της από την εργατική νομοθεσία.

Πάντως, η πλευρά της υπαλλήλου φέρεται να δηλώνει ότι υπήρξε μέχρι και εξαναγκασμός για να μπει η υπογραφή σε ειδικό έντυπο, με το οποίο η απολυμένη ουσιαστικά δηλώνει ότι παραιτείται από κάθε δικαίωμα δικαστικής προσβολής και προβολής του θέματος…

Πρόκειται για πολύ «θολή» υπόθεση, που ήδη έχουν αναλάβει να διαλευκάνουν ο Συνήγορος του Πολίτη και το ΣΕΠΕ Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης.

Η συγκεκριμένη εταιρία, με μια σειρά ενέργειες, φαίνεται ότι καταστρατηγεί την εργατική νομοθεσία. Εντύπωση προκαλεί, για παράδειγμα, το γεγονός ότι επέλεξε να μην χορηγεί συστατικές επιστολές στους εργαζόμενους που απολύει. Για να πράξει κάτι τέτοιο θα πρέπει οι ίδιοι να παραιτηθούν από το δικαίωμα δικαστικής προσβολής της ακυρότητας απόλυσής τους ή να παρέλθει άπρακτη η δικαστική προθεσμία για την προσβολή του άκυρου της απόλυσής τους.

Επίσης, από την εταιρία διέρρευσε ηλεκτρονική αλληλογραφία που προειδοποιεί τους υπεύθυνους καταστημάτων για τυχόν ελέγχους που πρόκειται να γίνουν από το ΣΕΠΕ στην περιοχή τους!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ