Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
26.8 C
Athens

ΣΥΡΙΖΑ: 440.000 μακροχρόνια άνεργοι μένουν εκτός οικονομικής ενίσχυσης – Να επιδοτηθούν όλοι χωρίς αποκλεισμούς

Την επιδότηση του συνόλου των μακροχρόνια ανέργων, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την απόφαση, που γνωστοποίησε την περασμένη Πέμπτη, ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του, να χορηγηθεί έκτακτο επίδομα 400 ευρώ σε αυτή την πολύ «ειδική» ομάδα πολιτών, η αξιωματική αντιπολίτευση αντέδρασε γιατί οι περισσότεροι εξ αυτών θα μείνουν εκτός διαδικασίας. Αιτία, τα κριτήρια που τίθενται και έχουν ως αποτέλεσμα να αποκλείονται της επιδότησης περίπου 440.000 δυνητικοί δικαιούχοι

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, παρενέβη στη δημόσια συζήτηση που έχει αναπτυχθεί για το συγκεκριμένο θέμα. Υπογράμμισε ότι με την πρωτοβουλία αυτή, η κυβέρνηση «φαίνεται να αδιαφορεί για:

–        Την απώλεια 1,3 δισ. ευρώ από το εργατικό εισόδημα κατά το διάστημα της πρώτης καραντίνας.

–       Τη μείωση κατά 4 δισ. ευρώ του διαθέσιμου εισοδήματος του συνόλου των νοικοκυριών, τους τελευταίους μήνες.

–       Τη μέση μείωση των μισθών κατά 10%.

–        Την αμοιβή μόλις 200 ευρώ για το 12% των εργαζομένων.

Αδιαφορεί και για τις δυσμενέστερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί συνολικά στην οικονομία, με αποτέλεσμα να πλήττονται με πολλούς τρόπους οι οικογένειες που στηρίζουν τους μακροχρόνια άνεργους.»

«Η απόφαση αυτή πρέπει να αλλάξει άμεσα», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης. «Να επιδοτηθούν όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι, χωρίς αποκλεισμούς. Κανείς δεν παραμένει στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ χωρίς να έχει ανάγκη. Η κυβέρνηση οφείλει, επίσης, να εξετάσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για παροχή εισοδήματος έκτακτης ανάγκης σε όσους έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία (400 ευρώ για το πρώτο ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, 200 ευρώ για κάθε πρόσθετο ενήλικο μέλος και 100 ευρώ για κάθε παιδί).»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ